Designul holului – 30 de idei de design interior

Aceste încăperi în amenajarea casei nu sunt date atât de mult timp cu restul încăperilor. Cu toate acestea, dacă ignorați interiorul holului din apartament, atunci el poate reduce toate lucrările de design la nimic. Acesta va fi doar din stilul general. Pentru a crea un spațiu luminos, confortabil și confortabil, trebuie să respectați anumite reguli. Urmăriți în mod clar secvența de acțiuni și selectați cu atenție toate materialele de finisare. Chiar și profesioniștii sunt greu să dea un design multi-funcțional hol, deci este mai bine să lași improvizația ultima. Nu cel puțin rolul va juca, de asemenea, configurația camerei, care este adesea mic sau non-standard.

Înainte de a începe lucrările de finisare, trebuie să planificați în detaliu toate nuanțele: de la organizarea iluminării - până la separarea spațiului, de la alegerea pardoselii - până la finisarea tuturor celorlalte suprafețe. Apoi explicați camera - pentru a calcula volumul total, suprafața fiecărei suprafețe individuale. În multe moduri, designul holului va depinde de tipul de aspect al camerei. El este cel care determină direct natura iluminării. Prin urmare, merită clasificată cele mai comune tipuri.

tipuri

Sali de apartamente în oraș pot fi clasificate în următoarele:

  • „Capsulă“. Acesta este un aspect tipic în Hrușciov, dar ele pot fi găsite în clădiri moderne. Caracterizat de o zonă mică, o mulțime de uși. Plasarea unui set de mobilier într-un astfel de hol este destul de dificilă;
  • Coridorul. Este caracteristică în case de panouri. Caracteristicile designului de design constau în nevoia de expansiune vizuală a unui spațiu îngust;
  • Coupe. Într-o cameră mică de tip dreptunghiular, sunt amplasate dulapurile corespunzătoare. Un aspect caracteristic pentru clădirile moderne. Aceasta va necesita o organizare competentă a spațiului pentru lucrările de proiectare;
  • - Nora cu un purtător de cuvânt. Este un coridor îngust, cu o ramură în bucătărie. Modul tipic în blocul Hrușciov.

Coridor luminos

Organizare de iluminat

Când se organizează iluminarea în hol, se recomandă evitarea formării de umbre, deoarece acestea vor îngust mai mult spațiul modest. Trecând de aici, tavanul ar trebui să împrăștie lumina, să echilibreze jocul de lumină și umbră. Cea mai strălucitoare suprafață de culori pastelate va face acest lucru cel mai bine. În varianta cu un coupe, este permis un plafon oglindat. În "cutie" este destul de aplicabil stretch. Unul dintre cele mai populare materiale pentru decorarea plafonului este placa de ghips. Utilizarea acestuia implică un număr minim de amenajări, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra costurilor de utilități. Pentru a obține lumina potrivită, trebuie să organizați o nișă ovală pe suprafața tavanului.

Candelabru original

Stratul de coajă elegant

Dacă în designul holului există un tavan obișnuit vopsit, atunci pentru organizația competentă de iluminat, lămpile care sunt bine presate la suprafață sunt potrivite. În coridor vor fi suficiente perechi de lămpi situate la margini. În "gaură" este posibilă plasarea unei perechi de lămpi cu halogen, aranjate în plafoane compacte.

Mobilier pentru un hol mic

Opțiunea cu un bilet este neprofitabilă și va necesita o lumină suplimentară.

Piept de sertare pentru hol

1

Dacă sunt permise finanțări, este posibil să se aranjeze un plafon vitraliu. De asemenea, nu neglija organizarea luminii inferioare, care poate extinde vizual dimensiunile camerei înguste. Una dintre soluțiile de design de succes este iluminarea picturilor, a plantelor din interior.

Interiorul holului

spectru de culoare

Pentru creșterea vizuală a volumului, designul este realizat de suprafețele de facturare a culorilor armonioase. Principiul general al decorării interioare a holului este utilizarea nuanțelor pastelate neutre cu accente de culoare strălucitoare (de exemplu, o imagine elegantă). Setul de mobilier nu este recomandat să aleagă culori închise, deoarece acest lucru va duce la efectul opus - reducerea vizuală a spațiului. În plus, culorile întunecate absorb lumina, întreaga organizare a iluminării poate merge prost. De asemenea, nu utilizați o piatră artificială cu o textura grosieră în decorarea interioară. Pentru zidurile netede, nuanțele lucioase ale materialelor de finisare sunt destul de acceptabile, ceea ce va împrăștia în continuare lumina reflectată.

Tonuri de perete pastel

Dulap dulap

Decoratiuni de perete

Ea urmărește aceleași obiective de extindere a spațiului. Este important să nu exagerați cu decorațiuni pastelate, deoarece, în loc de efectul dorit, puteți obține o cameră de spital. Prin urmare, se recomandă utilizarea unui set de mobilier de înaltă calitate, precum și separarea pereților în secțiuni de culoare sau dungi (care diferă de tonul general). Aceste zone colorate ar trebui să lovească ochiul instantaneu, la intrarea în apartament. Culoarea închisă este folosită foarte atent și numai la partea de jos, la o altitudine mică. Cu toate acestea, puteți face tranziții ușoare de culoare. Acest lucru este valabil mai ales în coridorul lung. Delimitarea fizică a spațiului din vestibulu este rar utilizată din cauza spațiului mic.

Hală de intrare combinată și bucătărie

Stilul clasic

Arcuri, grinzi false sunt potrivite doar într-o cameră spațioasă.

Un arc mic

Cea mai ușoară modalitate de a decora interiorul holului este lipirea tapetului. Puțin mai puțin frecvent utilizate garnituri de căptușeală sau tigla. Acest lucru se datorează imposibilității de aranjare a cutiei, deși ultima opțiune este cea mai durabilă.

Set de mobilier pentru anticamera

materiale

Deoarece dimensiunea modestă a camerei nu implică un consum mare de materiale, este logic să se concentreze asupra performanței lor. Finisajul trebuie să fie stabil și durabil. Cele mai populare și preferate materiale sunt următoarele:

  1. Wallpaper. Flizelina și hârtia nu sunt potrivite, deoarece sunt ușor zgâriate, iar cusăturile sunt deschise cu timpul. Categoric, nu se recomandă utilizarea tapetului de cork care nu contracarează în mod adecvat umezeala și își pierde rapid aspectul. Este mai eficient să se utilizeze tapet de vinil (eventual matase) sau propilenă multiplă;
  2. Produse din ceramica din portelan. O varietate de texturi, prezența modelelor. Material durabil;
  3. Placile. Micul este inferior versiunii anterioare, dar abordarea greșită poate da un efect spitalicesc. Este mai bine să protejați cel mai vulnerabil loc - partea inferioară a peretelui;
  4. Laminat, căptușeală. Iluminarea artificială arată toate deficiențele finisajului, vizibilitatea murdăriei sau a petelor. Prin urmare, se recomandă să se ia produse din 32 de clase de rezistență;
  5. Imagine de fundal lichid. Ar trebui folosit cu atenție, deoarece materialul poros absoarbe ușor umezeala. Se recomandă acoperirea cu impregnare acrilică. Există multe modele frumoase folosind mătase naturală;
  6. Tencuiala decorativa. Este foarte simplu să o faci: trebuie să adaugi o crumbă colorată la tencuiala obișnuită. Odată ce a fost considerat un material de elită, pentru că a pictat picturi de artiști.

Iluminarea pe hol

Pardoseala

Materialul pentru acoperirea podelei în hol este, de obicei, o țiglă sau laminat, ușor mai puțin un linoleum. Dacă alegeți țiglă, atunci este mai bine să cumpărați produse lucioase care sunt mai ușor de spălat. Cu toate acestea, va fi alunecos pe vreme umedă. În cazul în laminat, atunci aveți nevoie de izolare suplimentară sunet. Ei bine imita diverse texturi, cu toate acestea, nu este durabil ca placi. Peste multe grăunțe de nisip și pietre abrazive cad pe suprafața sa în fiecare zi.

Lampă copac

O alternativă demnă arată marmoleum. Materialul se referă calm la creșterea umidității, dar pentru ao instala, va trebui să aliniați podeaua sau să o puneți pe stratul anterior. Termenul de valabilitate este de aproximativ 10 ani, iar costul materialelor vă permite să alegeți cel mai bun varietate de plăci. Sortimentul este oarecum limitat, astfel încât să puteți acorda atenție porțelanului din porțelan. Proprietățile sale excelente de lucru acoperă doar un singur lucru - necesitatea unei podele ideale.

Benă cu pernă

Set mobilier

Mobilierul de calitate este un element indispensabil de decor în proiectarea holului.

Cabinet cu 3 uși

Este important să selectați produse multifuncționale astfel încât să nu aglomerați spațiul.

Dulap îngust

Dulapul este aproape cea mai bună opțiune pentru ceea ce vă puteți gândi aici. Cu toate acestea, trebuie să alegeți între preț și calitate. Produsele dimensionale personalizate sunt de mare valoare, cele tipice - părăsesc spațiul superior în care toate ființele vii preferă să se stabilească, ca să nu mai vorbim de praf. De asemenea, merită acordată atenție modului de design modular de tonuri întunecate sau luminoase. Este mai bine, bineînțeles, să folosiți culori deschise din lemn natural. Dacă pe hol există un loc catastrofal mic - merită să luați în considerare o variantă cu un dulap colțar.

Dulap de colț

Coridor luminos în apartament

Acordați-vă un loc de ședere, cum ar fi un puf moale. Ușile de intrare sunt mai bine să ia dublu.

Contrast alb-negru

Placile de pe podea

Zid de cărămidă în designul holului

Iluminatul holului iluminat

concluzie

Pentru a proiecta interiorul a fost pe partea de sus, se recomandă să ascultați recomandările de mai sus. Sunt reguli universale, practic, pentru toate tipurile de holuri. De asemenea, este important să acordați o atenție suficientă alegerii materialelor și finisării. De la acțiunile corecte va depinde de aspectul exterior, estetic al camerei.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
map