Кухненски дизайн в частна къща +130 снимка на интериорни идеи

Съвременната стилистика на дизайна на кухнята препоръчва да се следват набор от правила, от проектирането на къщата до довършителните работи. Кухненският интериор изисква практичност, функционалност, но ви позволява да не се придържате към моделите, да прилагате ярки цветове и оригинални решения. Проявлението на духа на времето ще бъде простота и изтънченост, ясни линии, минимализъм.

Удобства

В кухнята на къщата или апартамента е мястото, където се събира домакинството. Дори и в малък апартамент тук, събирания с приятели над чаша чай тройна. Ето защо, интериорът на кухнята в къщата с всякакви размери се опитва да даде максимален комфорт, хармония.

Размерите и формите на кухните на апартаментите са приблизително еднакви. Когато се премествате в частна къща, особено ако е построена, като се вземат предвид желанията на собствениците, не е необходимо да се придържате към предписаното оформление, всякакви фантазии могат да бъдат реализирани. Отличителни белези на кухнята в къщата:

 • наличието на повече прозорци;
 • формата на стаята е всичко, което дава възможност да се покаже индивидуалност;
 • Работната зона е разположена на замислено място;
 • Оборудвайте камината или камината, която ще украси, ще служи като елемент на отопление, ще ви даде комфорт;
 • огромното пространство ще позволи да се обедини кухнята-трапезарията с хола, за да се приспособят елементите към функционалния интериор.

Кухненски дизайн с вградени светлини и висящи полилеи Стена за тухли в интериора  Скрин на чекмеджета  Тъмните греди в светлия интериор на кухнята  Полилей с вериги над масата остров  Различни подови настилки в кухнята

Размер и форма

Не всички стаи са в перфектна форма. Вече готови жилища често трябва да бъдат коригирани.

С квадратни кухненски проблеми не възникват, е лесно да се фантазира, има много възможности. Мебелното обзавеждане тук е паралелно, L-образно. Ако стаята е просторна, тогава в средата има маса за хранене или остров.

Разделяйки визуално квадратната кухня на два триъгълника, единият от които е отведен в работната зона, вторият е снабден с мек ъгъл и маса за хранене.

Голяма кухня с трапезария

По-внимателна кухня изисква по-внимателна кухня. Мебелите и оборудването се избират с най-малки параметри. Прозорецът не може да бъде претрупан. Твърдата стая е декорирана в светла палитра, не използвайте много декоративни детайли.

Правоъгълната кухня е почти толкова добра, колкото и площада. Тя е разделена на две квадратчета или триъгълници, побити ъгли. Нонтривиалният дизайн на кухнята ще създаде правилното разположение на мебелите, компетентното осветление, проектирането на повърхности. Масата за хранене се поставя във всякаква форма: правоъгълна, кръгла, удължена.

1

Модната тенденция е обединяването на кухнята с другите стаи, нейният дизайн е свързан с цялостната стилистика на къщата. Основата е простота без излишъци, която се диктува не от отнемане на удобство, а от функционалност. Съдовете и домакинските уреди колкото се може повече скриват, предварително се притесняват за придобиването на добър качулка.

Тъмна островна маса и бели мебели

Различна ориентация на помещенията се подчертава от бар-плот със столове, кухненски остров, маса за рязане. Границата на зоните се допълва от стъклена преграда.

В случай на преминаване, те се опитват да подредят кухненските мебели, така че да не пречат на движението от коридора до трапезарията или към балкона, като подчертават границите на зоните. За всеки набор от отделни източници на осветление, използвайте отлично при рисуването и текстурите в края на пода. Тоалетката или островът е подредена по такъв начин, че да затваря пространството, което го прави по-удобно.

Откритата кухня е удобна и практична, пространството ви се разширява визуално, не е необходимо да се харчат пари за окончателни "прекомерни" стени, домакинята по време на готвенето свободно комуникира с гостите и членовете на домакинството.

Полилеи от съдовете в интериора

Дизайнът на кухнята с панорамни прозорци има редица предимства:

 • стаята е по-осветена;
 • районът се увеличава;
 • гледките извън прозореца, моля око, да станат част от интериора;
 • за природни явления може да се наблюдава от уютно гнездо.

Те се грижат за прозорците с двоен стъклопакет, съответстващи на климатичната зона, за качествената грижа за тях. Сигурността ще осигури затвори, алармена връзка. Отвътре подходът е ограничен до специална ограда.

Многоетажен таван с осветление в кухнята Бяла островна маса с черен плот за маса  Сиви мебели във вътрешността на кухнята  Плочка под камъка на пода  Бяла облицовка в кухнята  Дизайн с естествено дърво

Принципи на оборудването и съоръженията

Кухненското оборудване е оборудвано с мебели и домакински уреди след обобщаване на комуникациите. Всичко трябва да съответства на вкуса на собствениците, тяхната рутинна работа, да осигури удобството и безопасността на членовете на семейството, включително децата и животните. Важно е да се изчисли точно размера на мебелите, като се вземат предвид отворите, ръбовете, ъглите, мястото на водопровода, канализацията, други системи.

Идеалният вариант за дизайн ще възникне след отговорите на въпросите:

 1. Колко души се изчисляват за стаята, колко хора обикновено се събират на масата.
 2. Какво, освен хранене, са членове на семейството в кухнята: гледане на телевизия, работа на лаптоп, подготвяне на уроци.
 3. Какви уреди са необходими, дали ще бъдат вградени, какви размери.
 4. Каква е максималната консумация на енергия трябва да се изчисли, колко и какви устройства за осветление ще бъдат използвани.
 5. Каква е последователността на работния триъгълник, колко места за съхранение и какво се изисква.
 6. Дали дължината и ширината на работните повърхности са правилно изчислени, докинг с домакински уреди и мивка, степента на отваряне на вратите, удобството за поставяне на кутиите.

Кухненско обзавеждане с ъглови мебели и маса-остров

Не забравяйте за безопасността:

 1. В зоната на плота няма чекмеджета.
 2. Гнездата не планират близо до мивката.
 3. Между плота и мивката разстоянието не е по-малко от 0,5 м.

Хладилник със стоманен цвят в интериора Полилей със свещи над масата  Лилави завеси в светъл интериор  Кухня с работни и трапезарни помещения  Комбинацията от сини стени и бял таван  Бели мебели с черни плотове в интериора

Типове оформление

В правилно планирана кухня домакинята е удобна и комфортна. Тя не бърза между мивката и печката, спестява време. При проектирането на модерна кухня са обединени три основни зони: място за съхранение на храна (хладилник), зона за готвене (режеща повърхност), място за миене (миене). Оттук произтича принципът, при който достъпът до някой от върховете на триъгълника е непроменен, както и:

 • Обвивката е еднакво разстояние от печката и хладилника;
 • печката е близо до трапезарията, но не позволява случайно докосване на съдовете, стоящи върху нея;
 • Хладилникът не разрушава пространството, инсталира се по-близо до ъглите, когато отварянето на вратата не пречи на свободното движение.

Оформление с ъглова кухня и масив остров Плочка за тухли по стените  Квадратни и кръгли прозорци в интериора  Мебели от дърво в кухнята  Паркет на пода  Светъл интериор с тъмни кухненски мебели

ъглов

Универсална опция, подходяща за всяка кухня. Мебели и уреди са разположени близо до съседните стени. Работната зона е отделена, възможно е да се организира кът за хранене, е изгодно да се организират вградени уреди. Ако стаята е твърде тясна или твърде голяма, това оформление няма да работи.

Ъглова оформление на кухнята в къщата Промиване на прозорци  Стая дърво на масата  В интериора бяха подредени полилеи  Сиви мебели в кухнята  Фасада на кухненските мебели от дърво

паралелен

Използва се за проектирането на просторни стаи, които могат да бъдат пренесени. Плоча с мивка по една стена, а от другата - хладилник с шкафове. Плюс е възможността за инсталиране на необходимото оборудване, минус ограниченото пространство, масата за хранене често не се вписва.

Паралелна кухня оформление в къщата Щори на прозорците  Телевизор на стената в трапезарията  Бели мебели с естествени дървени плотове в кухнята  Кухненски интериор от дъски  Работна зона в кухнята с телевизор на стената

U-образна

Този тип оформление е приложимо в кухни от 10-12 квадратни метра. м. По всяка от трите стени е поставен един от елементите на работния триъгълник. Неудобството е липсата на движение през цялото време. В малки или големи стаи с подреждане на трапезарията също има трудности.

U-образно оформление на кухнята в къщата Снимки на стените  Интериор в руски стил  Кухненски мебели с осветление  Комбинацията от плочки и ламиниран паркет  Рафтове с плочи на стената

направо

Предимството на такава схема е възможността за приложение в малки пространства. Мебелите, уредите се обличат по една от стените. Табелката и хладилникът трябва да се разреждат от различни страни на мивката. При работна повърхност с дължина повече от 3 м ергономичното оформление е намалено.

Директно планиране на кухнята в къщата Закачете завеси по прозорците  Windows в престилка  Бяло и лилаво кухненско обзавеждане  Обзаведена е с вградена микровълнова печка и готварска печка  Хладилник до кухнята

С острова

С оформлението на острова е рационално да подредите плота в средата. Тук прането също се поставя, ако комуникациите са свързани. За по-лесна употреба трябва да има най-малко 1,2 м свободно пространство около острова. Ако островът е малък, тогава има места и места за съхранение там, основните функционални възли са подредени по линеен или ъглов принцип, ръководен от конфигурацията на стаята.

Разположение на острова в кухнята в къщата

Областите, където се готвят и се мият, се намират наблизо, за да не се налага да прекосяват всеки пасаж с горещ тиган или влажни зеленчуци.

Лилава маса и бели мебели в интериора Необичайни полилеи над масата  Крем мебели в кухнята  Таблица-остров като разделителна част между кухнята и трапезарията  Хладилник за цвят на кухненските мебели  Стелажи с кутии на стената

Работна зона на прозореца

Монтирането на кухненския комплект на прозореца с превръщането на перваза на прозореца в плота е удобно, особено в малки пространства. Доброто осветление на работната площ през деня ще позволи да не се използва електричество. Домакинята ще може да се забавлява, докато гледа играта на улицата.

Ако планирате да инсталирате мивка близо до прозореца, внимателно разгледайте подробностите, преди да започнете инсталацията. Накрайникът не трябва да пречи на отварянето на листовете и водата трябва да пада върху перваза на прозореца. За радиатори, които се намират под прозореца, се нуждаете от вентилация, за да проникнете в топъл въздух.

Кухня с работно място до прозореца

Класическите завеси са излишни в работната зона. С това планиране изберете щори, римски, ролетни щори. Те са комбинирани с всеки стил, ако правилно отгатнете материала и нюансите.

В тясна стая не използвайте люлеещи се врати, но инсталирайте модулна система за чекмеджета с чекмеджета, което е по-удобно.

Големи прозорци в работната зона Кухненски интериор с прозореца на залива  Строг дизайн на кухнята  Вградени лампи над работната зона  Бял-син кухненски мебели в интериора  Плотове в кухнята

Декориране на стаята

За завършване на кухнята във вилата, къщата има много повече възможности, отколкото в стандартния апартамент. Това се улеснява от височината, площта, нестандартната геометрия на стаята. Завършването в дървената къща е по-лесно. Непосредствено след изграждането на сградата се намалява до минимум, първо трябва да се подобри само повърхността на пода, стените, таванните носещи конструкции.

Преди работа е необходимо да се има предвид, че структурата ще се свие, когато вътрешната декорация на нова сграда няма смисъл да се използват материали, които образуват пукнатини. Степента на свиване зависи от вида на дървото. Залепени ламели ще бъдат използвани най-малкото, стените на трупи "олово". В стаята, където стените не са достатъчно изсушени, гъбичките ще се утаят.

Завършване на кухнята с дърво

При завършване на стените от бара често се използват плъзгащи се ключалки, които предотвратяват напукването на корпуса. Инженерните комуникации не се препоръчват да се полагат вътре в стените, те са монтирани на открито, те са скрити в специални кутии. На фона на дървото, окабеляване в ретро стил изглежда красива.

Отоплителните уреди, камина, котел в дървена къща трябва да бъдат изолирани от пода и стените, за да се избегне пожар. Изолацията, изработена от камък, изглежда хармонично. Не по-малко от шест месеца след строителството, дървените повърхности вътре в къщата се почистват, полират, обработват срещу гъби и корозия на места, където се планират метални крепежни елементи. След това започват декориране с лак, бои, гипсокартон, клечки, керамични плочки.

С лице към престилка от тухлена керемида

В панелните рамки за ноктите, винтовете се закрепват само към рамката на сградата. Закачените шкафове виси на предварително поставената стойка.

Интериорната украса на къщата има свои собствени характеристики. Завършването се предхожда от изравняване на повърхностите с гипс. След тези работи стените стават гладки, хомогенни, готови за тапетиране, облицовка, нанасяне на различни декоративни мазилки, боядисване. Мазилният слой изпълнява и функция за топлоизолация.

Таблица остров с мраморен плот

Алтернативни материали за гипсовите материали: GKL, GVL, DSP. С равномерни стени те са прикрепени директно към стената, което намалява разходите и работното време.

Кой е близо до дървения интериор, използва се за покриване на дъска, облицовка, фасадна дъска или блок къща. Използването на ценни скали, дължащи се на аромата, ще създаде усещане за живот в дървена къща.

Стените на каменната къща са с плочки, каменни, стенни панели, изработени от дърво, PVC. В неотопляеми летни къщи използват фасадни материали: тухли, влакнести циментови панели, фасадни мазилки, те не се страхуват от летни и зимни атаки на температура и влажност.

Камък във вътрешността на кухнята Панели за стени и тавани  Таблица остров с ъгъл в кухнята  Мозаечна престилка  Интериор с кухненски мебели от дъб  Таблица остров с оранжева масичка

Цветна схема за кухнята в частна къща

Модерна кухня съчетава всички материали, които собственикът харесва. В цветовата схема е желателно да се групират съставите и тоновете около някакъв акцент в същия стил. Основният цвят е синьо, зелено или оранжево, палитрата на кухнята няма почти никакви ограничения. Дизайнерите винаги препоръчват използването на светли нюанси. Но тъй като пространството на частната къща е доста просторно, всички цветове се прилагат тук, до черно.

Светлите цветове са най-универсалните, свързани с чистотата, белите и леки мебели не правят пространството по-тежко, съчетано с всеки стил, от класически до съвременен. В дървена къща на бяло е по-добре да не ходите на цикли. Използването на дърво в подови и стенни покрития, обзавеждането допринася за хармонията, прави стаята топла, уютна.

Мебели и таван от тъмно дърво в кухнята

В светла стая с големи прозорци благородно изглеждат тъмни фасади в кухнята, разредени с хромиран блясък, леки масички, ярка мозайка. Бялата стена пред прозореца или яркото нюансиране на една от повърхностите ще озарява и озарява интериора.

При цветната регистрация на кухнята помислете:

 • където се гледат прозорците на стаята, използвайки подходящата топла или студена цветова схема;
 • големината и броя на прозорците, пейзажа зад тях;
 • как хармоничното е цветовото решение по отношение на стаите, съседни на кухнята.

Интериор с таван на няколко нива и прожектори Ярки цветове във вътрешността на кухнята на частна къща  Дърво и камък в интериора  Таблица остров с хладилник  Качулка над печката  Маса с кресла до прозореца

Естествена дървесина в дизайна на кухнята на частна къща

В дървената къща е подходящо завършване на същия материал. Естествените материали създават уникален вид, в съответствие с концепцията за екологично чисти жилища. Не забравяйте за чувствителността на материала към температурните колебания, за отговора на високата влажност в кухненския микроклимат.

След правилната подготовка на повърхностите, най-икономичният начин за украса е лечението с лак и боя. За да не загубят естествения цвят на дървото, те не трябва да бъдат непрозрачни, но прозрачни. Използвайте и оцветени, оцветени средства, които ще подчертаят структурата на дървото.

Дърво във вътрешността на кухнята на частна къща

За да се запази дървеният интериор, облицовката и MDF панелите са идеални. Те едновременно позволяват да се скрият комуникации, нагревател, не изискват допълнителна обработка. Плочи стека в различни посоки, комбинират пътища.

Стените на просторната кухня са покрити с дъска, неравномерни барове. Ефектът от зидарската зидария създава довършителна блок къща, която не се счупва, лесно се вписва. На пода, органично изглеждащи плоскости или бюджетен ламинат. За естетическо укриване на комуникациите по тавана най-подходящият материал е подплата. Кабелните канали на повърхностите се избират за цвета на кожата.

Обикновено структури от залепени греди се правят с помощта на различни материали и стилове. В дървесината е желателно да се съхраняват откритите повърхности, предварително третирани с импрегнации, покрити с лак или боя.

Бели мебели на фона на стените под дървото Ъглов диван с маса до прозореца  Стена под камъка в трапезарията  Часовник на стената на кухнята  Зелена стена в работната зона  Огледала с различни размери на стената на кухнята

Кой стил да изберем?

Преди да изберете мебели, аксесоари за кухнята, трябва да решите бъдещия стил. В дървена къща въплъщават всеки дизайн от класиката до хай-тек или поп-изкуство. Но за да се скриете от очите на красотата на естествения материал, няма смисъл, докато има отлични решения, които да подчертаят ефекта от естествения интериор.

Кухня в английски стил в къщата Индийска фигура върху хладилник  Дървен часовник на стената в интериора  Червен полилей в кухнята  Керамични плочки на пода на кухнята  Шкафове по стените

Прованс и страна

Държавният стил е най-подходящ за поставяне в дървена къща. С негова помощ се обръща внимание на грубите форми на мебели, стилизирани ястия. Основната гама е бели, бежови нюанси. Допълнете интериора с кованите, тъкани елементи, вместо вратите, използващи ярък текстил. Дори и наличието на недостатъци в финала ще бъде подчертание, пукнатини по стените на трупите ще се поберат в интериора.

Кухня в стил Прованс в къщата Стелажи с плочи на стената  Килим в кухнята  Кухненски интериор в стила на страната  Столове с издълбани гръб на масата  Рафт с чинии над печката

Класика и неокласика

Ако искате да поддържате кухнята по едно и също време по класически и модерен начин, съчетайте елегантност, лукс с минимална функционалност, ще получите стая в неокласически стил. Типични архитектурни техники ще бъдат арки, колони, прозоречни врати, формовани розетки, всякакви декоративни детайли на стената. В частна къща модерните класики се подчертават от скъпите материали за довършителни работи, използването на таванни греди, декоративна мазилка, мебели от масивна дървесина. Грейс ще даде издълбани елементи, огледала, картини с тежки дървени рамки.

Кухня в класически стил в къщата Фреска на стената  Моделите на тавана  Интериор на кухнята в неокласически стил  Широк полилей в интериора  Комбинацията от сини стени и бели мебели

Скандинавски и еко-стил

Отличителна черта на кухнята, проектирана в съответствие с изискванията на еко-стил - е преобладаването на светли цветове, използването на естествени материали, липсата на пластмаса. В разгара на мода скандинавски стил също гравитира на ясни, прости форми, където заедно с използването на бежово, пясък, бял - визитна картичка. Мебели от строги правоъгълни форми, изработени от естествени материали, граничат с металните елементи на хладилника, съдомиялната машина. Голяма маса за хранене обикновено липсва. Тя се заменя с малка маса, тесен бар брояч. Изобилието от естествена светлина осигурява максимално отворени прозорци с малко или никакъв тюл. Подът е изработен от бяла дъска, стените също са леки. Очите ще бъдат доволни от килими, покривки, покривки, светли текстили с традиционни орнаменти, глинени плочи, саксии за цветя.

Кухня в скандинавски стил в къщата Часовник на стената за тухла  Кухня в кухнята  Кухненски интериор в еко-стил  Кухненски дизайн с много дърво  Рафтове на стената в работната зона

Модерен таван и високотехнологичен

Таванското помещение е чудесно за дървена къща. Стените от трупи са в хармония с елементите на високите технологии, техниката и обзавеждането с детайли от стъкло, метал. В хода на грубо нулево покритие дървесината се обработва само със защитни съединения, използва се панорамно стъкло. Често оформлението на кухнята е безплатно, минимум стени, преградни стени, високи тавани, функционални мебели. Тръбите, електрическите проводници, вентилацията остават отворени. Използвайте нестандартни аксесоари от различни стилове: пътни знаци, вази и фотографии, тапети с имитация на тухлена или каменна стена.

Кухня в таванско помещение в къщата Хладилник с малини и мебели с бяла кухня  Различни дизайнерски плочки за тухли по стените  Кухненски интериор в високотехнологичен стил  Гланцирани кухненски мебели  Таван с LED осветление във вътрешността

Кухня в таванската стая

Кухня под покрива - грандиозно решение. Основната задача е да обмисли комуникационната система. Ако таванското помещение има големи наклонени прозорци и в неговата декорация се използва дърво, то ще стане двойно топло и гостоприемно. При регистрация на помещение използват raznourovnevuju мебели с косо горна част. Тежките слушалки се предпочитат с леки модулни версии, допълнени с колела. Важни са парапетите, други новости на системите за съхранение.

За максимално удобство, кухнята на тавана трябва да прилегне към трапезарията, допълнена от достъп до открита тераса. Най-добрият вариант на планиране е студиото. Нежелани високи прегради, за зониране използват ниски рафтове или диван с бар брояч. Стълбището към кухнята под покрива трябва да има широки стъпала, оборудвани с перила.

Кухня на тавана Трапезна маса до прозореца  Работна зона под ъгъла на покрива  Червена престилка в бял интериор  Кухненски мебели с виолетова фасада  Декоративни букви в кухнята

Руска печка и камина във вътрешността на кухнята

Живият огън ще създаде атмосфера на релаксация. Важно е да се намери правилният подход при избора на материали, да се разсъждава внимателно за дизайна на стаята, където има печка или камина.

Както и преди "танцуваха от печката", а сега огнището е централното място, всички мебели се намират около него, за предпочитане на уважително разстояние. Стаята е декорирана в селски стил, чийто отличителен белег е голям брой елементи от дърво. Вътрешните елементи се избират прости, спокойни цветови схеми. Ако печката е украсена с плочки, те се превръщат в декоративен център.

Домакинските уреди се намират далече, осветлението е ненатрапчива. Ако има диван, той е декориран с килими, обемни възглавници, одеяла в скрап техника. Когато се използва модерен стил, изкуствен камък, клинкер тухла, се използва за декорация на огнището. Мебелите се купуват от кожа, пространството е допълнено със стилни аксесоари.

Руска печка в кухнята на частна къща Каменната пещ е обърната  Лампи на тавана  Камина във вътрешността на кухнята  Часовник над камината  Комбинацията от тухли и дърво в кухнята

заключение

За дизайна на кухнята, повърхността е много важна. Важно е да се спазват технологичните изисквания, да се избере правилният материален клас, начинът да се оправи. Основното желание за подреждане на пространството - удобство, практичност, функционалност. Това се постига чрез внимателно планиране на работата, внимателен избор и подреждане на мебели, технологии, аксесоари.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
map