Keittiö skandinaaviseen tyyliin: kylmä lumi ja tulen lämpö

Skandinaavisen tyylin keittiössä yhdistyvät ruotsalaisten, norjalaisten, suomalaisten suunnittelijoiden tuomat elementit. Suomen Design-akatemia on yksi johtavista paikoista maailmassa Italian ja New Yorkin koulujen jälkeen. Ja vaikkakaan et löydä tyyliltään kauniita värejä ja erilaisia ​​tyylisiä muotoja pohjoisten maiden asuinalueiden suunnittelussa, tämä sisustus on vaatimaton paitsi sen historiallisessa kotimaassa. Nykyään pohjoismaisen muotoilun pohjimmiltaan pohjautuvat pohjapiirustukset, jotka ovat kehittyneet omalla pohjallaan, ovat olleet muodikkaita sisustussuunnittelijoiden joukossa ympäri maailmaa ja heidän työnsä tulokset ovat asiakkaiden keskuudessa kysyntää. Skandinaavinen tyyli keittiön sisätiloissa imeytti kaikki tämän suun tärkeimmät edut, ja sen näennäisestä vakavuudesta huolimatta luo todella viihtyisä ilmapiiri.

Kolme valaat, joilla on skandinaavinen tyyli: äänen yksinkertaisuus, laskettu tekniikka, moitteeton toiminto. Suunnitelma on jaettu lajikkeisiin: täysin moderni ja moderni, jossa on patina, joka käyttää erilaisia ​​tekniikoita harmonian saavuttamiseksi, mutta molemmilla on lämmin sävy verrattuna aasialaiseen minimalismiin.

Keittiöalueen ulkoasu

Keinunnan yleisin asuinrakennuksen tai talon sisällä oleva asema on oma lähtökohde. Kuitenkin melko usein Skandinavian sisätiloissa on yhdistelmä keittiö ja ruokailutila yhdessä tilassa. On myös mahdollista erottaa keittiön tekninen osa (keittotila) aamiaisella käytettävälle keittiötasolle tai alemmalle keittiömoduulille asennetulla pöydällä.

Viimeistele esiliina laatoilla skandinaaviseen keittiöön

On mielenkiintoinen vaihtoehto, jossa on aukko seinässä, joka erottaa pienen (tai hyvin vähäisen) keittiötilan, jossa on vain keittiötarvikkeita, olohuoneesta tai ruokasalustasta. Avaus voidaan koristaa kapealla työtasolla, hyllyllä tai pienellä liikuteltavalla pöydällä riippuen korkeudesta, jolla "ikkuna" leikataan. Aukon vaakasuoralle pinnalle on kätevää asettaa valmiita aterioita, jotka sitten menevät pöydälle ruokailualueelle. Keittiöön voidaan palata edestakaisin pieni pöytä, ja kun siirryt olohuoneeseen, siitä tulee ensimäisen aterian kulma.

Puulattiat skandinaaviseen keittiöön

Lattia, seinät, katto

Sisustuksen seinien ja katon maalaamiseksi skandinaavit suosivat valkoista palettia: kaikenlaisia ​​sävyjä kylmältä kuohkealta lumivalolta valkoiseksi ja maidoksi korostaen kodin lämpöä. Valkoinen väri eri näkökulmista, eri valaistus päivän aikana ei näytä tylsältä ja yksitoikkoiselta. Päinvastoin se edustaa vaaleiden sävyjen rikkainta sinfoniaa, jota vastaan ​​koristeelliset yksityiskohdat voittavat.

Seinien ja valkoisen keittiön yhdistelmä

Skandinaavisen keittiön lattia on yleensä puusta luonnollisissa sävyissä, neutraaleissa tai laatoitettuina. Ruotsin keittiön sisätiloissa on mustavalkoinen (shakkilaatta) laatta, joka viittaa hollantilaisen maalauksen mestareihin.

Valkoinen skandinaavinen keittiö

1

Valkoinen kerros on erittäin tehokas, näyttää hyvin lehtiartisteilta, mutta se on monimutkainen todellisen käytön kanssa. Voidaan nähdä minkä tahansa pölyn, pienen hiuksen tai hiuksen, riippumatta siitä, minkä värin ne ovat. Mutta jos olet valmis käyttämään 24 tuntia päivässä, voit lopettaa valintasi.

Käytännölliset ruoat skandinaaviseen tyyliin, kaikki käsissäntään

Esiliinan suunnittelussa käytetään pienimuotoisia kaakeleita seinien sävyyn. Esiliina liukenee seinien ja huonekalujen taustalla, ei sooloa, vaan lisää puhtautta ja helpottaa puhdistusta.

Puinen pöytä skandinaavisessa keittiössä

Huonekalut ja keittiötarvikkeet

Skandinaavisessa keittiössä löydät kaikki teknisen kehityksen saavutukset, ja ominaisuus on täysmoduulin keittiökaluston käyttö. Astianpesukone, liesi, liesituuletin, uuni, pesukone (usein keittiössä, koska kylpyhuoneessa ei ole tilaa) - tavallisesti suuria kohteita. Leivänpaahtimet ja juicers pitävät kunniallista paikkaa piilottamatta keittiön huonekalujen sisällä, koska niitä käytetään jatkuvasti.

Yhdistelmä laatat keittiössä ja ruokailutila

Keittiön sarjan skandinaavisen version väri on valkoinen matta (on harvinainen harmaa sävy valolta kyllästettyyn). Yläosastot voivat olla auki tai kiinni.

Pieni keittiö skandinaaviseen tyyliin

Avoimet hyllyt sopivat olemassa oleviin ruuveihin ilman, että tilaa riistetään tai korvataan ylimmän rivin keittiömoduulit. Usein seinään asennettavien hyllyjen tuottamiseen käytetään luonnollista puuta. Ne palvelevat keittiötarvikkeiden tai koriste-elementtien toistuvien esineiden sijoittamista.

Pohja konkreettisille keittiössä skandinaaviseen tyyliin

Työtasolle käytetään puu- tai kivilaattoja. Luonnonpuuta hoidetaan erityisillä vettähylkivillä vahasekoostumuksilla, jotka suojaavat puuta pieniltä mekaanisilta vaurioilta ja turvotuksilta.

Laatta keittiössä

Tärkeää: 2 kertaa vuodessa, vahan käsittelyprosessi on toistettava sen jälkeen, kun puupinta on puhdistettu ja kiillotettu.

Valtava keittiö pohjoismaisessa tyylissä

Taitettavat puiset tuolit odottamattomien vieraiden vastaanotolle usein koristelevat keittiön tyhjää seinää, kun he ovat asettuneet koukkuihin. Epätavallinen tekniikka, joka säästää tilaa ja helpottaa puhdistusta lattialla. Ruokailutuolien lisäksi käytetään usein penkkejä, joissa on runsaasti veistettyjä selkäosioita ja koristepyyhkeitä.

Valoisa skandinaavinen keittiö

Erilaiset piirteet

Skandinaaviseen tyyliin kuuluva keittiö on yhdistelmä absoluuttisesta ammattitaidosta, kaikkien rakenteellisten elementtien tarkasta laskemisesta ja lämpimästä ilmapiiristä, jonka alkuperäiset yksityiskohdat tuovat mukanaan. Ilman näitä aksentteja, skandinaavisen keittiön sisätilat näyttäisivät sairaalaosastolta.

Keittiön sisustus skandinaaviseen tyyliin

Joten, mitä etsiä suunniteltaessa keittiötä ottaen huomioon tämän tyylisuunnan:

 • Ei verhoja. Tulle, ruoteet, lambrequins, monikerroksiset raskas verhot tällä tyylillä ovat sopimattomia. Suurin näkyvyys on yksinkertaiset valkoiset verhot, jotka poistavat ikkunan pystysuorilla kerroilla.
 • Antiikkielementin läsnäolo: isoäidin pöydä, sohva tai rintakehä, merkki jatkuvuudesta, vanhusten kunnioittamisesta ja perheperinteen kunnioittamisesta. Sillä Skandinavian asukkaat ovat hyvin tärkeitä perheelle, joten sisustuksessa korostetaan nykyajan ja nostalgian yhdistämistä aikaisemmin.
 • Tilava puiset tuolit, tuolit ja erilaisten sarjojen pöytä yhdistettynä toisiinsa vain sisustuksen halun ansiosta. Tämä on leikkisä peli, jossa on kalusteet.
 • Vaikutuselementti, joka yhdistää koko koostumuksen, voi olla valkoinen laattauunit tai sen jäljitelmä tai suuri valurautainen uuni.
 • Pieni vihreä aivohalvaus: ruukut, joissa on mausteisia yrttejä pöydällä tai ikkunalasi. Käytännölliset skandinaavit lähes eivät osta leikkovihreitä, vaan mieluummin eläviä kasveja, jotka samanaikaisesti koristelevat keittiötilaa ja joita voidaan käyttää ruoanlaittoon. Käytettäessä yhtenäisyyttä luonnon kanssa persiljan tai basilikan sijaan käytetään myös kasveja, joissa on kukkivia kasveja tai leikkokukkia sisältävä maljakko.
 • "Kotoinen" matto, joka sijaitsee keittiön keskellä tai keittiön sarjan vieressä. Ensimmäisessä versiossa hän muodostaa ruokasalin, pöydän ja tuolien sijainnin toisessa - se jäljittää ihmisen liikkeen reittiä ruoanlaittoon.
 • Valaistusryhmien erottaminen, valon virtaussuunnan perusteellinen laskenta: täyttövalon käyttö, kirkkaan työalueen valaistus, vaalea aksentti pöydän yläpuolella. Runsas plafond (puinen, metallinen, lasi, paju) luo viihtyisän tunnelman ilta-aterian yhteydessä.
 • Seinien koristelu alkuperäisillä julisteilla, lasten piirustuksilla ja perhevalokuvilla, mikä tekee keittiötilasta vähemmän teknologisia, vilkkaita ja lämpimiä.

Skandinaavinen tyyli keittiö-ruokasalissa

Keittiön kamaa

"Älä yritä saada liikaa asioita" - Snusmurikin lause mammamurrojen lasten kirjasta luonnehtii skandinaavien asennoitumista ympäröiville aiheille: siellä on vain vähän asioita, mutta erinomaista laatua. Tämä toteamus korreloi merkittävästi yhden pohjoismaisen suunnittelun tärkeimmistä oletuksista: kaikkien on oltava todellisia. Villa, puu, valurauta, lasia vähemmän synteettistä materiaalia, enemmän elämää. Siksi pohjoiset ympäröivät hyviä, kauniita asioita luonnollisista materiaaleista, keittiössä tämä viittaa ruoanlaittoon ja pöytäkoristeluun.

 • Käytetyt monofoniset lasitetut ruokailuvälineet tai koristeltu alkuperäisillä lineaarisilla koristeilla, jotka elävästi luonnehtivat skandinaavisten suunnittelijoiden tyyliä.
 • Ruoanlaittoon saa käyttää vain korkealaatuisia ruukkuja ja ammatillisia veitsiä. Skandinaavinen lähestymistapa on tämä: jos ei ole riittävästi rahoitusta, kannattaa ostaa yksi ensiluokkainen kallis esine kuin muutamat, jotka menevät pian roskakoriin.
 • Paljon tarvikkeita tarvitaan palvelemiseen. Skandinaavisen pöydän sisustusta koskevat säännöt pidetään koulussa, ja tätä käytäntöä sovelletaan käytännössä. Jokainen perhejuhliin pöydäinen pöytä voisi koristaa ensiluokkaisen ravintolan. Käytetyt pyyheliinat, alunperin taitettu tai sisustettu koristeellisiin renkaisiin, raskas ruokailuvälineet, useita lasilaseja juomille yksinkertaisia ​​tyylikkäitä muotoja (erikoistapauksissa - kristallilasi), kynttilöitä ja kukkia. Mutta tärkein asia palvelemisessa on maltillisuus, puutteellisuus ja kaikkien osien oikea yhdistelmä keskenään.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
map