18 metrekarelik yatak odası oturma odası tasarımı. m – 40 fotoğraf örneği

Bir odadaki oturma odası ve yatak odası, küçük daireler ve evler için modaya uygun bir tasarım haline geldi. Bir standart odayı tamamen farklı iki bölgeye bölerek, oldukça tenha bir dinlenme yeri ve rahat bir oturma odası elde edebilirsiniz. Bu tandem (yatak odası-oturma odası), küçük şehir daireleri ve çocuklu aileler için iyi bir çözümdür. Odanın uzak tarafındaki yatak odasına yerleşerek ve onu “gereksiz görüşlerden” ayırarak, çocuğunuzu uykuya dalarak işlerini yapmaya devam edebilir veya oturma alanında TV izleyebilirsin. Her sabah bir yatak toplamak zorunda değilsin çünkü "aniden biri gelir." Konfor yaratmak için, imarın doğru yolunu seçmenin yanı sıra, en uygun mobilya seçimine ve arkadaşlarınızla zaman geçirip rahatlayabileceğiniz bir odanın iç kısmına dikkat etmeniz gerekir.

Tesislerin İmarlanması

Her iki bölge de bir bütünün "yarısı" gibi görünmeli, üslup birliğine itaat etmeli, ama kendi bireyselliklerine sahip olmalıdır. En basit, “kaba” tasarım kararı, güçlü bir bölümün, yani geleneksel bir duvarın kurulmasıdır. Kırpılmış, yapıştırılmış duvar kağıdı, fotoğraf kolajları ile asılı, tematik tablolar, asılı raflar. Bu seçenek çok "basit", ve bu olmadan küçük alan "hava", hafifliğini kaybedecek. Kısmi dekoratif bölümler iyi görünüyor. Örneğin, yumuşak bir eğriye sahip bir kemer, yumuşak boncuklu perdelerin tutturulduğu, bir yanıltıcı "sınır çizgisi" nin rolünü oynayacaktır. Basit perdeler de yazılmamalıdır: öğleden sonra bağlanabilir ve geceleri yatak odasını perdeleyebilir.

Modern tasarım yatak odası oturma odası 18 metrekare

Modern tasarımda, uçtan uca raflar kurma fikri popülerdir. İç mekandaki raflar, renginin duvarların dekorasyonunun tonuyla ve mobilyaların geri kalanıyla eşleşmesi durumunda uyumludur. Bu, tavana "uzanırsa" daha iyidir, çünkü bu durumda ayırıcı alanı ikiye böler ve iki odanın "birleşmesi" için hiçbir umut kalmaz. Genel olarak, bu tür kombine versiyonlarda, eşyaların saklanması için dolapların, kaidelerin ve diğer "kapalı" mobilyaların kullanılması önerilmez. Raflar sadece bölgeler arasında değil, oturma odasının kendisinde de kurulabilir. Zaten sınırlı odaya rahatlık kazandırır ve görsel olarak genişletir. Dikdörtgen bir şeklin yerleştirilmesi meselesi varsa, mekânı zonlamak uygundur. Oda kare ise, tasarımcılar bölünmemeyi ve örneğin bir yatağı bir kanepe ile birleştirmeyi veya yatağın dibine bir kanepe koymamayı önerir. Alternatif versiyonlarda, gerekmediğinde kolaylıkla monte edilebilen ve uzak köşeye yerleştirilebilen portatif bir ekran kullanılır.

Oturma odasında bir nilüfer şeklinde avize

Bilmek önemlidir! Böyle bir orijinal çözüm, örneğin eski Kruşçev'in standart tek odalı dairelerinde "hayati" olan çok fazla yer tasarrufu sağlayacaktır. Daireler aynı tiptedir ve geniş bir "kapsam" dan söz edilemez. Özel evlerde, oturma odaları genellikle bir yemek alanı ve özel banyolu yatak odaları ile birleştirilmektedir.

Yatak başında fotoğraf duvar kağıtları Yatağın ve kanepenin üstünde raflar  Bir perde kullanarak imar  Bölme olarak raflar  Oturma odasında taşlarla avize  Çocuk odası-oturma odası

Mobilya düzeni

Odayı tamir etmeden ve dekore etmeden önce, 18 metrekarelik bir yatak odası oturma odasının ayrıntılı bir tasarımı geliştirilmektedir. Kapalı bir alandaki her metrekarenin kendi işlevsel amacı olmalıdır. Küçük parçaların bolluğundan ve çok sayıda mobilya parçasından kaçının. Yatak varsa, o zaman yatak transformatörü; eğer kanepe, katlanır kanepe; Tablo çok işlevli ise. Yatak odası tarafında, mobilya seçerken minimalizmin altın kuralına uyun: yeterli yatak, yastıklı tabureler veya iki koltuk ve kompakt komodin.

Art Nouveau tarzında yatak-oturma odası

Misafir alanında da, tam dinlenme ve misafir "kitlelerinin" rahat bir şekilde tutulması için hayati önem taşıyan, sadece temel mobilya unsurları yer almaktadır. Gerekirse, ayrılacak ve geceleri gidecek hiçbir yere sahip olmayan konuklar için başka bir yatak haline gelecek olan yumuşak, rahat bir kanepe koymak faydalı olacaktır. Küçük, alçak bir masa ve bir çift koltuk, boş zamanlarınızı düzenlemenize ya da gürültülü "kanepe" şirketinden uzaklaşmanıza izin verir. Açık raflar, kitaplar, ıvır zıvırlar ve işlevsel bilgiler içerir. Alternatif olarak, bazen sadece çevre etrafında değil, aynı zamanda bölgeler arasındaki bölüme de yansıyan duvarlarda nişler kullanılır. Tabii ki gardırop saklamak için yer hakkında bir soru olacak. Kabine hala karar verirseniz, köşeyi kullanmak daha iyidir. Kendisini gözler içine sokmaz ve görsel olarak "küçük bir alanı" yemez, böylece mikro iklimi odanın içinde hiç bozulmayacaktır.

Arkadan aydınlatmalı yatak

1

Bilmek önemlidir! Popüler Art Deco tarzı küçük odaları bile koruyabilir. Küçük bir oturma odasında, bir kanepe yerine, mavi renkli yumuşak kadife döşemeli bir kanepe koymak yeterlidir. Kanepe, bir çift minder ve ihmal edilmiş bir at boynuzlu atkıyla süslenmiştir. Çiçek desenleri ile hafif renklerin birkaç kompakt pufları büyük sandalyelerin yerini alacaktır. Kaba dokulu duvar kağıdı ile gri bir duvara dayanan ahşaptan yapılmış beyaz renkli uçtan uca raf, "her türden eşyayı" saklamak için geniş bir yer olacak. Resim, parlak dekoratif bir duvar karosu üzerinde düzgün bir aydınlatma armatürü şeklinde birkaç vuruşla sona erer.

Yatak odası oturma odasının düzeni bir bölüme sahip 18 metrekaredir. Yatak odası penceresindeki Roma perdeleri  Oturma odası duvarında bir megacity ile resim  Oturma odasının ve yatak odasının duvarında aynı tasarımın lambaları  Oturma odasında kanepenin üstünde duvarda farklı boyutlarda resimler  Yatağın karşısında masa ve ayna

Renk tasarımı

Aynı anda iki fonksiyona atanmış küçük bir oda için pastel renkler kullanmak daha iyidir. Parlak renkler ile kombine edilebilirler, ancak duvarların ışık dekorasyonunda vurgu yapılmalıdır. Düşük tavanlı tipik daireler (brezhnevki, Kruşçev), üst kısımdaki ışıklandırma ve ışık tonlarının yardımı ile "fazla tahmin" etmelidir. Renkler uzayın imarına "dokunabilir". Örneğin, aynı bölünmüş duvar, farklı işlevsel amacını vurgulamak için farklı renklerde dekore edilebilir. Tasarımcılar, bu tür kombinasyonlarla "oynamayı" sever:

• Lila, gri;
  • Mavi, bej;
  • Bordo, mercan;
  • Nane, gri;
  • Siyah, sarı;
  • Turuncu, gri;
  • Yeşil, bej;
  • Mavi, fındık;
  • Mor, sarı.

Bu düetlerden herhangi biri beyaz ve pastel tonların tüm tonlarıyla uyumlu görünecek.

Yatak odası oturma odasında lila 18 metrekare M. Oturma odası duvar desenleri  Kanepenin dibinde masa  Oturma odasında kırmızı koltuk  Yatak odası oturma odasında çok seviyeli tavan  Iç raflar ile bölüm

aydınlatma

Odanın merkezinde çok popüler olan ağır, hantal avizelerden kaçmayı deneyin. İlk olarak, yatak odası oturma odasındaki "merkez" şimdi iki. İkinci olarak, standart bir avize ortaya çıkarsa, oyundaki tüm çabalar boş kalır. Tesisler ayrıntılı bir Rokoko veya İmparatorluk tarzında dekore edilmiş olsa bile bu dikkate alınmalıdır. "Merkezi" aydınlatmadan vazgeçerek zarif aplikleri veya lüks lambaları kullanmak daha iyidir. Modern stilde, odanın çevresi boyunca spot aydınlatma kullanılmaktadır. Minyatür ampuller, raflarında, sanki içeriğinin altını çiziyormuş gibi yerleştirilir. On sekiz metrekarelik bir oda yapmak istiyorsanız, metal yüzeylerle "oynama" dan, metal ve cam altında taklit etmekten korkmayın. daha da geniş. Modern "soğuk" stillerden birinde çerçevelenen yaşam alanında "soğuk" ışığın kullanılmasına izin verilir. Yatak odası daha yumuşak aydınlatma ile donatılmıştır.

Yatak odası oturma odasındaki avizeler ve yerleşik lambalar

Bilmek önemlidir! Cihazların farklı seviyelerde yerleştirildiği çok kademeli aydınlatma da memnuniyetle karşılıyor. Ancak bu seçenekle daha dikkatli olun: bilinçsizce, onurunu saklayarak tesislerin eksikliklerini vurgulayabilirsiniz. Gelecekte böyle bir tasarımın nihai sonucunu nasıl hesaplayacağınızı bilmiyorsanız, uzmanlara danışmak daha iyidir.

Pencere ve kapılar

Çoğu tasarımcı, zemine büyük pencereler yüklemeyi önerir. Böyle bir Fransız versiyonu, sadece geleneksel Provence ile değil, aynı zamanda modern İskandinav tarzı, karışık eklektizm ya da kısıtlanmış sanat deco ile uyumlu bir şekilde rezonansa girecek. Ağır perdelerle güzel manzaraya aşırı yüklenmeyin. Sizi meraklı yoldan geçenlerin gözünden kapatacak kadar yeterli ışık perdesi olacak, ancak manzaraya hayran kalmanızı engellemeyeceksiniz. Pencere çerçeveleri klasik beyaz renk seçmek için daha iyidir. 18 metrekarelik bir odayı tasarlarken. yatak odası oturma odası, perdelerin renk çözümü gibi önemli bir noktayı göz ardı etmemektedir. Genel stil ile uyumlu olmalı, ancak bir çift ton, ana olanlar tarafından seçilen renklerden daha hafiftir. Pencereleri değiştirmek için bir olasılık yoksa, o zaman çerçeveler değiştirmek ve pencere eşikleri kurtulmak için yeterlidir. Odada bir kaç tencere çiçek için özel bir yer varsa, işlevlerini kaybederler. Bu nedenle, "çıplak" pencereleri, "çıplaklık "larında minimalizm veya yüksek teknoloji tarzı bir yatak odasını dekore etmek için ideal olanları bırakmak yeterlidir.

Yatak odası oturma odasında duvar boyunca pencereler 18 metrekare M. Oturma odasında kahverengi bir halı üzerinde beyaz masa  Megapolis oturma odasında duvar kağıdı  Oturma odasında kanepe  Oturma odasında duvardaki kelebekler ile saat  Yatak odası oturma odasında gri iç beyaz yatak

Loggia'yı kullanma

Yatak odası oturma odasına bitişik balkon veya sundurma, ekstra alan olarak kullanılmaktadır. Yatak odasının devamı olarak hizmet ederler ya da üçüncü bir fonksiyonel alan haline gelirler. Balkonda herhangi bir zamanda ofisler, dinlenme ve çay içme için rahat yerler, mini yemek odaları veya çiçek açan bahçeler bulunmaktadır.

Bir oturma odası ile 18 metrekare M yatak odası oturma odası

Tam olarak bu "ekleme" nin birkaç metreye ne dönüşeceği, tamamen tasarımcıya bağlı olacaktır. Bir yemek odasının ve bir yatak odasından çıkışa sahip bir ofisin bulunması, "fan üzerinde" karar olarak kalır. Başka bir şey ise, sabahları hoş kokular uyandıran bahçe veya iyi bir manzaraya sahip bir dinlenme yeri. İkincisi, üst katlardaki daireler ve park, orman veya caddenin güzel manzaraları ile ilgilidir.

Yerdeki yerleşik lambalar ve yatak odası oturma odasındaki raflar

Balkon iyi yalıtımlıysa kapılar ve pencere çerçeveleri çıkarılır. Pencere çerçevesinin altındaki bölüm bırakılabilir ve bir raf olarak kullanılabilir veya tamamen çıkarılabilir, böylece geçiş genişler. Düzgün yerleştirilmiş aydınlatma, minder dağları olan bir kanepe, bir çift puf ve bir sehpa, konforla çevrilidir ve "Sovyet dönemi depolama" dan yetişkin toplantıları için yumuşak ve sıcak bir köşe oluşturmanıza izin verir.

Balkonda Fransız perdeleri

Soyunma odası için fikirler

Evdeki yer yeterli değilse ve işler bir "yığın" ise, klasik dolaplar kolayca tek bir mini odayla değiştirilebilir. Soyunma odasında, herhangi bir kız, eşyalarının tüm "çeşitlerini" yerleştirecektir: bir kürk ceketinden, yazlık sarafanlara ve ayakkabılara. Soyunma odasındaki çocuk yatak odalarında sadece eşyalara, oyuncaklara uygun olacaktır.

Yatak odası oturma odası 18 metrekare M

Soyunma odası, farklı türde şeyler için evrensel bir "depo odası" olarak kabul edilir. Alanı boşaltır, ancak yatak odasında böyle bir ek odayı barındırmak oldukça zordur. Nispeten serbest alan sadece orada kaldığından, uyku alanında kurulmuştur. Soyunma odaları, yatağın karşısındaki duvara yaslıdır. Soyunma odasının dar duvarı, işlevsel bölgeler için ek bir "sınırlayıcı" olarak kullanılır ve dekoratif hediyelik eşyalar veya zincir ve kurdeleler üzerinde asılı "farklı" fotoğraflarla nişlerle süslenmiştir. Giyinme odasının ön duvarının seviyesi, uzay imarının ana unsurunun seviyesi ile örtüşmelidir.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Like this post? Please share to your friends: