Kuhinja z otokom: oblikovne značilnosti, izbira notranjosti in barv, vrste načrtovanja (80 fotografij)

Otok, ki se nahaja v središču kuhinje, se imenuje večnamenska miza z delovno površino in vgrajenimi aparati. Najpogosteje je nameščen v kuhinjah z veliko površino in pomaga pri priročni uporabi delovnega območja. Ta element v notranjosti se odlično prilega oblikovanju kuhinje katerega koli sloga.

ostrovostrov2ostrov3ostrov79ostrov80

Dizajn kuhinje z otokom in njegovimi glavnimi značilnostmi

S pomočjo otoka lahko idealno organizirate kuhinjski prostor, ga naredite bolj funkcionalno in udobno. Uporabite lahko to obliko kot delovno površino in kot stojalo za palice. Kuhinja otok je odličen za kuhanje.

ostrov4ostrov5ostrov6ostrov81ostrov82

Ustvari primeren delovni trikotnik - gostiteljici ni treba itati po prostoru, lahko dobi hrano iz hladilnika, jo operemo, jo položimo na otok in ga rezimo, nato pa jo nemudoma pošljete v ponev in ga položite na kuhalno ploščo. Ob istem času vedno ostane na enem mestu in se ne premika po kuhinji.

ostrov7ostrov8ostrov9ostrov83ostrov84

Na kuhinjskem otoku lahko po lastni presoji uredite različne gospodinjske aparate - pomivalno korito, pomivalni stroj, kuhalno ploščo, pečico in tako naprej. Na ta način lahko organizirate najbolj priročen prostor za sebe. Kuhinjski otok lahko služi tudi kot jedilna miza, pri čemer prihrani prostor v sobi. Samo okrog njega morate urediti posebne barske blazine in zagotoviti prostor za udobno namestitev nog.

ostrov11ostrov10ostrov12

Nasvet! Otok v kuhinji mora biti nameščen tako, da je njeno delovno področje nameščeno v kuhinji, jedilni prostor pa služi kot ločilo med jedilnico in kuhalno površino.

ostrov13ostrov14

Kakšen stil naj izberejo

Klasična notranjost - možnost izbire za ureditev kuhinje z otokom. Classics vedno ostajajo pomembni in nikoli ne izginejo iz mode. Otok, izdelan iz lesa, se odlično prilega tistemu notranjosti. Pomembno je, da je prostor dovolj prostoren.

ostrov15ostrov16ostrov17

Oblikovalci svetujejo, da pri ustvarjanju takšnega notranjosti upoštevajo nekatera osnovna načela:

  • Ne preizkusite barvne palete - stropi morajo biti beli, po želji pa jih lahko okrasimo z okrasno rozeto v sredini ali štukature.
  • Če želite okrasiti stene, izberite materiale s svetlimi bežnimi odtenki. Zaželeno je, da so stene monofonične.
  • V klasični kuhinji ni potrebno namestiti parketa ali lesenega poda, saj je nepraktično in drago. Lahko uporabite visokokakovostne ploščice ali porcelan ploščice. Obenem mora barvna shema tla ustrezati splošni stilistiki prostora.
  • Če želite ustvariti resnično klasično notranjost v kuhinji, je treba namestiti pohištvo iz masivnih lesenih temnih odtenkov. Ne bi smelo biti zahtevno, navdušeni so preprosti obrazci. Točno v istem slogu mora biti otok sam izpolnjen. Visok strošek notranjih predmetov se kompenzira s svojo odlično kakovostjo in dolgo življenjsko dobo.
  • Vrata in okna imajo lahko obokano ali pravokotno obliko. Priporočljivo je, da jih naredimo iz naravnega lesa.
  • V središču stropa tik nad otokom, ki hkrati služi kot jedilna miza, morate postaviti luksuzni lestenec s svetilkami, stiliziranimi s svečami in ponarejenimi predmeti.
  • Okrasite stene lahko več reprodukcij tihožitij znanih umetnikov.

ostrov18ostrov19ostrov20

Notranjost v slogu Provence - ta kuhinja je zelo posebna, saj je zelo preprosta in prijetna. Značilnosti tega sloga: stene z grobo obdelavo, staro pohištvo v svetlih barvah, cvetlični vzorci, lahki tekstil.

ostrov25ostrov23

Otok, postavljen sredi sobe, lahko postane pravi vrhunec kuhinje v slogu Provence. Treba je biti iz lesa (ali umetnih materialov, ki jih posnemajo) in pobarvani v beli barvi ali v enem od pastelnih odtenkov.

ostrov22ostrov24

Iz uporabe temnih barv je treba opustiti. Treba je narediti tako, da je pokritost sten izgledala nekoliko neprevidno. Idealno - samo nanašajte omet, nato pa pobijte stene. Na enak način lahko obrezujete strop. Za razporeditev tal priporočamo uporabo grobih lesenih plošč ali ploščic.

ostrov21

Pohištvo v slogu Provence je lahko v celoti iz naravnega lesa (njegov slog mora popolnoma sovpadati s slogom otoka). Veliko vlogo pri ustvarjanju tega notranjosti igrajo številne dekorativne malenkosti: glinene lončke, keramične figurice, košarica trt, vreče z začimbami in še veliko več.

Nič manj pomembnega je tekstil na kosteh - mora biti lahka in lahka. Na otoku lahko namestite kuhalno ploščo in pečico. Odličen okras tega oblikovanja bodo ponarejeni predmeti.

ostrov26ostrov27

Notranjost v visokotehnološkem slogu - vsebovati mora jasne stroge linije, geometrijske oblike in kompleksne oblike. Upošteva se uporaba kontrastnih barv. V prostoru mora biti prisoten potreben minimum pohištva, kuhinja ne sme izgledati neredno.

ostrov28ostrov29

V notranjosti visokotehnoloških izdelkov prevladujejo umetni in visokotehnološki materiali: plastika, kovina, steklo, beton. Kombiniramo jih tako, da ustvarjamo kul in strog dizajn kuhinje. Otok v kuhinji v slogu visokotehnoloških tehnologij mora biti najbolj tehnološko in funkcionalno.

ostrov30ostrov31

Dobra je uporaba kromiranih kovinskih površin črnih, sivih in srebrnih tonov. Vgrajeni gospodinjski aparati morajo biti najsodobnejši.

ostrov32

Notranjost v slogu minimalizma - Zanj je značilno minimalno pohištvo. Vsi predmeti, ki so prisotni v kuhinji, morajo biti strogi in jedrnati, najpomembneje pa morajo biti majhni. Otok v tem primeru je odličen za organizacijo delovnega prostora. V tej notranjosti lahko hkrati ni več kot trije različni odtenki - mehki, prikriti, osnovni.

ostrov33

Dovoljene so majhne vključitve svetlih tonov. Prav tako je pomembno organizirati pravilno razsvetljavo - tako naravne kot umetne. Svetloba mora biti veliko, še posebej na otoku, v zasenčenih prostorih v takšni sobi ni prostora. Pri zaključku je treba uporabiti naravne in sintetične materiale.

ostrov35

Bolje je izdelati stropno svetlobo. Potrebno je, da kuhinja prevladuje mat površin. Prav tako je treba izbrati večnamensko in strogo pohištvo, ki bo v skladu z otokom z vgrajenimi aparati. Nekaj ​​za oživitev kuhinje bo pomagalo nenavadnim predmetom dekor: lesten izvirne oblike, nenavadna vazo v kotu, edinstveno stojalo za sadje.

ostrov34

Notranjost slogov Loft - je popolnoma združen s takim predmetom notranjosti, kot otok. Izbira pohištva za takšno kuhinjo je priporočljivo dajati prednost briljantnim in neprozornim fasadam lakoničnih oblik. Taki materiali so prav tako koristni pri urejanju kuhinjskega otoka.

ostrov36ostrov42

Kar se tiče barvne sheme prostora, je dobrodošla uporaba svetlo sivih in belih tonov ter kovinskih barv. Odlično prilegajo notranjosti v stropnih grobih lesenih fasadah. Harmonično bo izgledal pohištvo iz lahkih kovin, izdelano v obliki police in kovčkov.

ostrov37ostrov40

Kuhinja v podstrešnem slogu je primerna za nov, peneč krom, kot tudi staro leseno pohištvo. Otok je lahko bodisi ultramodern ali namerno grob, okrašen z navadnimi opekami ali lesenimi deskami. Najboljša barvna barvna paleta zanj je temna, prikrivana.

ostrov41ostrov38

Barvno shemo kuhinje v slogu podstrešja določajo hladni odtenki - bela, siva, opeka, terakota, bež. Strop naj bo bela ali pusti betonske sive plošče brez konca. Za dekor stropa lahko uporabite grobe lesene tramove.

Ko dekoriranje stene je pokazati domišljijo. Stena iz opeke v tej notranjosti bo videti zelo elegantna. Tekstil za okrasitev oken ni mogoče uporabiti, vendar pa lahko dolgo temno in težko zavese okrasijo veliko panoramsko okno kuhinje v slogu podstrešja.

ostrov39

Barvna izbira

Bela kuhinja otok - popolnoma se prilega klasični notranjosti, hkrati pa se bo v kuhinjah harmonično pogledal, opremljen v slogu Provence, dežele, cheby-chic, Sredozemlju. Za ureditev takšne strukture je zaželeno, da uporabite materiale, kot so les, opečene keramične ploščice.

ostrov43ostrov44ostrov45ostrov46ostrov47

Black Kitchen Island - ta zasnova bo postala dekoracija kuhinje, izdelana v slogu visokotehnološkega, minimalizma, artdeko, podstrešja. Kot zaključna gradiva je potrebno uporabiti kromirane in matirane kovinske površine, porcelanske plošče, kaljeno steklo.

ostrov48

Rjavi kuhinjski otok - bo idealen del notranjosti, izdelan v klasičnem, rustikalnem slogu in tudi v slogu države. Najboljši material za vgradnjo takšne strukture je naravno drevo. Če je potrebno, ga lahko zamenjate z MDF ali iverno ploščo.

ostrov50ostrov51ostrov52ostrov53ostrov54

Kombinacija kuhinjskega otoka z različnimi vrstami načrtovanja

Postavitev vogala - Ta vrsta postavitve je odlična za lokacijo kuhinjskega otoka. Tudi če je kuhinja srednje velikosti, bo v njej dovolj prostora. Da bi prihranili prostor, je priporočljivo, da otok uporabljate hkrati in kot delovno površino z vgrajenimi aparati in kot jedilnico, ki ga opremite z nasprotne strani otoka.

ostrov55ostrov56ostrov57ostrov58ostrov59

Neposredno načrtovanje - Če razporedite vse kuhinjske modele vzdolž dveh nasprotnih sten, potem je v sredini mogoče namestiti otok z vgrajenimi aparati. Glavna stvar je, da je kuhinja dovolj prostorna. Ta možnost je primerna za namestitev kuhinjsko-jedilnice. V tem primeru lahko na otok namestimo lupino, hladilnik in kuhalno ploščo pa namestimo v glavno enoto.

ostrov60ostrov61ostrov62ostrov63

Postavitev v obliki črke U - Za uresničitev te zamisli o otoku mora biti kuhinja zelo prostorna in modularni otok sam kompakten. Takšne možnosti oblikovanja notranjosti se praviloma uporabljajo v velikih hišah.

ostrov64ostrov65ostrov66ostrov67ostrov68

Mala kuhinja - takšna predpostavka je najbolj neprimerna za namestitev modula na otoku. Če pa res želite to narediti, morate izbrati najbolj kompaktno obliko pravokotne oblike. Pomemben pogoj - ga bo treba uporabiti kot jedilno mizo.

ostrov69ostrov70

Velika kuhinja - najti mesto za otok na takem kraju ne bo težko. Ta oblika je lahko oblika: kvadratna, okrogla, pravokotna, ovalna. Mesto naj bo nameščeno bodisi v središču sobe bodisi blizu delovnega območja. Otok, nameščen v veliki kuhinji, bo pripomogel k povečanju njegove funkcionalnosti in narediti kuhanje precej bolj priročno.

ostrov72ostrov73ostrov74ostrov75ostrov76

Kuhinja-dnevna soba - otok bo popolnoma všeč v podobno notranjost. Lahko služi kot določen razmejitveni del dnevne sobe in samega kuhinjskega prostora. Njena zasnova mora biti dovolj velika. Na takem otoku lahko uredite pečico, umivalnik, pomivalni stroj. Otok se lahko uporablja kot bar števec in jedilna miza.

ostrov77ostrov78

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map