Kök med ö: designfunktioner, inredning och färger, typ av planering (80 bilder)

Ön, som ligger i hjärtat av köket, kallas ett multifunktionellt bord med en arbetsyta och inbyggda apparater. Ofta installeras den i kök med ett stort område och hjälper till med bekväm användning av arbetsområdet. Det här inredningselementet passar perfekt in i kökets utformning av alla stilar.

ostrovostrov2ostrov3ostrov79ostrov80

Köksdesign med en ö och dess huvudfunktioner

Med hjälp av ön kan du helst organisera köket, göra det mer funktionellt och bekvämt. Använd denna design kan vara både som arbetsyta, och som en bar rack. Köksö är utmärkt för matlagning.

ostrov4ostrov5ostrov6ostrov81ostrov82

Det utgör en bekväm arbetstriangel - hostessen behöver inte springa runt i rummet, hon kan få mat från kylskåpet, tvätta det, lägg det på ön och skära det, skicka det omedelbart till en panna och lägg det på hällen. Samtidigt stannar hon alltid på ett ställe och rör sig inte runt i köket.

ostrov7ostrov8ostrov9ostrov83ostrov84

På köksön kan du ordna en mängd hushållsapparater, efter eget gottfinnande - diskbänk, diskmaskin, spis, ugn och så vidare. På detta sätt kan du organisera det mest praktiska för dig själv utrymme. Köksö kan också fungera som ett matbord, vilket sparar utrymme i rummet. Du behöver bara ordna runt honom speciella barstolar och ge plats för bekväm placering av benen.

ostrov11ostrov10ostrov12

Tips! Önen i köket bör placeras så att arbetsområdet ligger i köksområdet och matsalen fungerar som en sorts avgränsning mellan matsalen och kokplatsen.

ostrov13ostrov14

Vilken stil att välja

Klassisk inredning - ett vinn-vinn-alternativ för arrangemanget av köket med ön. Klassiker är alltid förbli relevanta och går aldrig ut ur mode. Ön, av trä, passar perfekt i en sådan inredning. Det är viktigt att rummet är tillräckligt rymligt.

ostrov15ostrov16ostrov17

Designers rekommenderas att följa några grundläggande principer när man skapar ett sådant interiör:

  • Experimentera inte med färgpalett - taken ska vara vita, om så önskas kan de dekoreras med en dekorativ rosett i mitten eller stuckaturen.
  • För att dekorera väggarna, bör du välja material av ljus beige nyanser. Det är önskvärt att väggarna är monofoniska.
  • Det är inte nödvändigt att installera ett parkett eller trägolv i ett klassiskt kök, eftersom det blir opraktiskt och dyrt. Du kan använda högkvalitativa plattor eller porslinsplattor. Samtidigt måste golvets färgschema motsvara rummets allmänna stilistik.
  • För att skapa en riktig klassisk inredning i köket bör man installera möbler från massivt trä mörka nyanser. Det borde inte vara pretentiöst, enkla former välkomnas. Exakt i samma stil måste ön själv vara uppfylld. Höga kostnader för inredningsdetaljer kompenseras av utmärkt kvalitet och lång livslängd.
  • Dörrar och fönster kan ha en välvd eller rektangulär form. Det rekommenderas att göra dem från naturligt trä.
  • I mitten av taket, strax ovanför ön, som samtidigt serveras som matbord, måste du placera en lyxig ljuskrona med lampor, stiliserade med ljus och smidda föremål.
  • Dekorera väggarna kan vara flera reproduktioner av stilleben av kända artister.

ostrov18ostrov19ostrov20

Interiören i stil med Provence - Detta kök är väldigt speciellt, det är extremt enkelt och mysigt. Karaktäristiska drag i denna stil: väggar med grov finish, gamla möbler i ljusa färger, blommönster, lätta textilier.

ostrov25ostrov23

Ön, som ligger mitt i rummet, kan bli en riktig höjdpunkt i köket i Provence. Den ska vara tillverkad av trä (eller konstgjorda material som efterliknar det), och målade i vitt eller i en pastellfärg.

ostrov22ostrov24

Från användningen av mörka färger bör överges. Det är nödvändigt att göra så att täckningen av väggarna såg lite slarvigt ut. Perfekt - använd bara gips och vattna sedan väggarna. På exakt samma sätt kan du trimma taket. För att ordna golvet rekommenderas att använda grova träskivor eller kakel.

ostrov21

Möbler i Provence kan helt och hållet tillverkas av naturligt trä (dess stil måste helt sammanfalla med öns stil). En stor roll för att skapa detta interiör spelas av många dekorativa bagage: lerkrukor, keramiska figurer, vinkorgar, väskor med kryddor och mycket mer.

Inte mindre viktigt är textilier på konerna - det ska vara lätt och lätt. På ön kan du installera en spis och en ugn. En utmärkt prydnad av denna design kommer att vara smidda föremål.

ostrov26ostrov27

Inredning i högteknologisk stil - Det bör innehålla tydliga stränga linjer, geometriska former, komplexa mönster. Användningen av kontrasterande färger välkomnas. I rummet måste vara närvarande det nödvändiga lägret av möbler, köket bör inte se rörigt ut.

ostrov28ostrov29

Inredningen av högteknologi domineras av konstgjorda och högteknologiska material: plast, metall, glas, betong. De kan kombineras, vilket skapar en cool och rigorös köksdesign. Ön i köket i stil med högteknologi bör vara den mest tekniska och funktionella.

ostrov30ostrov31

Användningen av krommetalliska ytor av svarta, grå och silverfärgade toner är välkommen. Inbyggda hushållsapparater ska vara de mest moderna.

ostrov32

Inredning i stil med minimalism - Det kännetecknas av ett minimum av möbler. Alla föremål i köket bör vara strikta och koncisa, och viktigast av allt bör de vara små. Ön i detta fall är perfekt för att organisera arbetsutrymmet. I detta interiör kan det inte finnas mer än tre olika nyanser - mjukt, mjukt, grundläggande.

ostrov33

Små inslag av ljusa toner är tillåtna. Det är också viktigt att organisera korrekt belysning - både naturligt och artificiellt. Ljus ska vara mycket, särskilt över ön, skuggade områden i ett sådant rum finns det ingen plats. Vid efterbehandling bör naturliga och syntetiska material användas.

ostrov35

Det är bättre att göra taklampa. Det är nödvändigt att köket domineras av mattytor. Det är också nödvändigt att välja en multifunktionell och strikt möbel, som kommer att vara i harmoni med ön med inbyggda apparater. Lite för att återuppliva köket kommer att hjälpa till ovanliga dekorationer: en ljuskrona i originalformen, en ovanlig vas i hörnet, ett unikt ställ för frukt.

ostrov34

Loftstil interiör - Den är perfekt kombinerad med ett sådant objekt av inredning som en ö. Att välja möbler för ett sådant kök rekommenderas att föredra de lysande och ogenomskinliga fasaderna av lakoniska former. Sådana material är också värda att använda när man ordnar köket.

ostrov36ostrov42

När det gäller rummets färgschema välkomnas användningen av ljusgrå och vita toner samt metallfärger. Utmärkt passform till inredningen i loftstilta grova träfasader. Harmoniskt kommer att se lätta metallmöbler, gjorda i form av hyllor och pennafall.

ostrov37ostrov40

Köket i loftstilen är lämpligt för en ny, glittrande kromuppsättning, liksom gamla trämöbler. Ön kan vara antingen ultramodern eller medvetet grov, dekorerad med vanliga tegelstenar eller träbrädor. Den bästa gamma färgpalett för honom är mörk, dämpad.

ostrov41ostrov38

Färgschemat i köket i loftstil bestäms av kalla nyanser - vit, grå, tegelsten, terrakotta, beige. Taket ska vara vit, eller lämna konkreta gråplattor utan att klara sig. För takets inredning kan du använda grova träbjälkar.

När du dekorerar väggarna är att visa fantasi. Murverkets mur i detta interiör ser väldigt snygg ut. Textilier för att dekorera fönster kan inte användas, men långa mörka och tunga gardiner kan dekorera ett stort panoramautsiktfönster i loftstil.

ostrov39

Färgval

Vit Kök Island - det passar perfekt in i det klassiska interiören, och ser också harmoniskt ut i köket, inredda i stil med Provence, land, Cheby-Chic, Medelhavet. För att anordna en sådan struktur är det önskvärt att använda material såsom trä, mot tegelsten, keramiska plattor.

ostrov43ostrov44ostrov45ostrov46ostrov47

Svart kök ö - Denna design kommer att bli en dekoration av köket, gjord i stil med high tech, minimalism, artdeko, loft. Som ytmaterial är det nödvändigt att använda krom- och mattmetallytor, porslinsplattor, härdat glas.

ostrov48

Brown Kitchen Island - kommer att vara en idealisk del av inredningen, gjord i klassisk, rustik stil och även i landstil. Det bästa materialet för montering av en sådan struktur är ett naturligt träd. Om det behövs kan det bytas ut med MDF eller spånskiva.

ostrov50ostrov51ostrov52ostrov53ostrov54

Kombinationen av en kök ö med olika typer av planering

Corner Layout - Denna typ av layout är utmärkt för platsen på köket. Även om köket är medelstor, kommer det att finnas tillräckligt med ledigt utrymme i den. För att spara utrymme rekommenderas att använda ön samtidigt och som arbetsyta med inbyggda apparater och som matplats, utrusta det från motsatta sidan av ön.

ostrov55ostrov56ostrov57ostrov58ostrov59

Direkt planering - Om du ordnar alla köksmoduler längs två motsatta väggar, då i mitten är det ganska möjligt att installera en ö med inbyggda apparater. Det viktigaste är att köket är tillräckligt rymligt. Detta alternativ är lämpligt för arrangemang av kök-matsal. I detta fall kan ett skal placeras på ön, och kylskåpet och hällen ska installeras i huvudenheten.

ostrov60ostrov61ostrov62ostrov63

U-formad layout - För att uppnå denna idé av ön, måste köket vara mycket rymligt, och själva önsmodulen är kompakt. Som regel används sådana inredningsalternativ i stora hus.

ostrov64ostrov65ostrov66ostrov67ostrov68

Litet kök - En sådan förutsättning är det mest olämpliga att placera en ömodul i den. Men om du verkligen vill göra det, måste du välja den mest kompakta designen med en rektangulär form. Ett viktigt villkor - det måste användas som ett matbord.

ostrov69ostrov70

Stort kök - Att hitta en plats för en ö på ett sådant ställe kommer inte vara svårt. Denna design kan ha vilken form som helst: kvadratisk, rund, rektangulär, oval. Den ska placeras antingen i mitten av rummet eller i närheten av arbetsområdet. Ön, installerad i ett stort kök, hjälper till att öka sin funktionalitet och göra matlagningsprocessen mycket bekvämare.

ostrov72ostrov73ostrov74ostrov75ostrov76

Kök-vardagsrum - ön passar perfekt in i en liknande inredning. Det kan fungera som ett slags avgränsare mellan vardagsrumsområdet och köket självt. Dess design bör vara tillräckligt stor. På en sådan ö kan du ordna en ugn, diskbänk, diskmaskin. Ön själv kan användas som en bar och ett matbord.

ostrov77ostrov78

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

43 − 42 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map