Κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας – 5 συμβουλές και 75 παραδείγματα φωτογραφιών

Η επιλογή του χρώματος της κουζίνας είναι ένα σημαντικό ζήτημα στον εσωτερικό σχεδιασμό αυτού του δωματίου. Ορισμένες αποχρώσεις μπορούν να καταπιέζουν έναν άνθρωπο, άλλοι αυξάνουν τη διάθεσή του, ενώ άλλοι προκαλούν βίαιη δραστηριότητα ή επιθετικότητα. Χρώμα "αλφάβητο" έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στο εσωτερικό από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι εκείνη που δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δωματίου, στην οποία η διάταξη των επίπλων προσθέτει μόνο μια πινελιά φωτός στη συνολική εικόνα. Η αποκαλούμενη ψυχολογία του χρώματος έχει γίνει μια πραγματική επιστήμη. Περιγράφει την επίδραση του γάμμα στο δωμάτιο, το άτομο και τη διάθεσή του. Επιπλέον, οι άνθρωποι με ορισμένους χαρακτήρες διαισθητικά και υποσυνείδητα τείνουν να επιλέγουν μόνο ορισμένες αποχρώσεις για να δημιουργήσουν γύρω τους τον πιο βολικό και άνετο "κουκούλι" χρώματος. Εάν μαθαίνετε να διαβάζετε, τότε μπορείτε να πείτε πολλά για τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού μόνο με βάση την παλέτα μεμονωμένων δωματίων. Στην κουζίνα, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, η όρεξη του νοικοκυριού θα εξαρτηθεί από τη λύση του χρώματος, ακόμα περισσότερο από ό, τι από τα μαγειρικά ταλέντα της οικοδέσποινας. Για παράδειγμα, στο μπλε "μάρμαρο", το οποίο λεκιάζει στο αποστειρωμένο, λευκό φόντο της ταπετσαρίας, θα είναι δυσάρεστο να φάει και τα γεύματα θα κρατηθούν σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα γενικής καταστροφής. Όλα τα χρώματα ταξινομούνται σε δύο μεγάλες ομάδες:

 • Κρύο;
 • Ζεστό.

Το πρώτο κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο, και το σχεδιασμό του - συγκρατημένο. Οι τελευταίοι φέρνουν κινούμενα σχέδια στο εσωτερικό, αλλά αμείλικτα "τρώνε" τετραγωνικά μέτρα χώρου, εάν πρόκειται για φωτεινό σκιά. Στη λεγόμενη ζώνη των συνόρων στη συμβολή των ομάδων θερμοκρασίας είναι κίτρινο-πράσινο (επίσης πράσινο) και φούξια (ένα μείγμα ροζ και μοβ). Ας μιλήσουμε περισσότερο για τον ίδιο τον ήλιο και τον ρόλο του στο εσωτερικό της κουζίνας.

Χαρακτηριστικά και επιρροή του χρώματος

Το κίτρινο χρώμα από την άποψη της ψυχολογίας θεωρείται ένα ενεργητικό σύμβολο ελευθερίας, χαράς, αισιοδοξίας και ενεργητικής δραστηριότητας. Η διακόσμηση, η οποία είναι πλαισιωμένη, σε ηλιόλουστες αποχρώσεις φέρει πάντα μια επιβάρυνση ζωντάνια και καλή διάθεση. Το κίτρινο συνδυάζεται τέλεια με τους πλησιέστερους "συγγενείς" του - ζεστά χρώματα:

 • Brown;
 • Κόκκινο;
 • Ροζ.

Εσωτερικό με κίτρινη κουζίνα

Το κίτρινο ταιριάζει σε αντιθέσεις με τόνους ψυχρής θερμοκρασίας. Στην αρχαία Κίνα, το χρώμα αυτό θεωρείται πάντοτε σύμβολο της αγιότητας και της ευγένειας. Ανήκε αποκλειστικά στους αυτοκράτορες που ντυμένοι με κίτρινη στολή και ζούσαν σε διαμερίσματα αυτής της σκιάς. Οι πιο αυστηροί κυβερνήτες επέβαλαν απαγόρευση της χρήσης του ηλιακού φωτός από κάποιον άλλο. Οι παραβάτες τιμωρήθηκαν σκληρά μέχρι να στερηθούν τη ζωή τους.

Πίνακας-νησί στην κουζίνα

Στη φασματική παλέτα, το κίτρινο είναι το πιο λαμπρό και "λαμπερό" στοιχείο. Για το λόγο αυτό, φαίνεται αποτελεσματικά με τη μορφή μιας έμφασης στο παρασκήνιο και όχι το αντίστροφο. Εάν τοποθετήσετε μικρές λεπτομέρειες στον ηλιακό καμβά, που θα πρέπει να χτυπήσει το μάτι, θα χαθούν. Απλά πνίγονται, γίνονται διακριτικά σημεία ανάμεσα στην εκθαμβωτική "κίτρινη" του φόντου. Σε διαφορετικές κουλτούρες, αυτό το χρώμα έχει συσχετιστεί με τις θεότητες της αγάπης από τους αρχαίους χρόνους. Η Αφροδίτη, ο Hathor, ο Oshun, ο Freya, η Αφροδίτη, ο Kama και ο Rati απεικονίστηκαν είτε σε κίτρινη στολή είτε με χαρακτηριστικά ηλιόλουστων αποχρώσεων. Αλλά στη χριστιανική Ευρώπη στην εποχή της εξάπλωσης του φανατισμού, αυτό το χρώμα έγινε σύμβολο του Ιούδα. Το νέο νόημα που απέκτησε εξαιτίας των μονότονων ενδυμάτων του βιβλικού προδότη. Ο αρνητικός χρωματισμός σχετίζεται πάντοτε με την προδοσία και την εξαπάτηση. Τα απομεινάρια αυτών των πεποιθήσεων εξακολουθούν να πληρούνται: τα κίτρινα τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν το χωρισμό και τη θλίψη.

Κίτρινοι πολυέλαιοι σε λευκό εσωτερικό

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι το πρώτο χρώμα που διακρίνει τα μάτια ενός βρέφους γίνεται κίτρινο.

Ξύλινη οροφή με δοκούς Λευκό τραπέζι και καρέκλες στην κουζίνα Τυρκουάζ ποδιά στο κίτρινο εσωτερικό Πλεκτά καρέκλες δίπλα στο τραπέζι Κουζίνα με λευκά έπιπλα

Σκιές κίτρινου χρώματος

Ο κίτρινος δεν φέρνει πάντα ευχάριστα συναισθήματα. Αυτό το χρώμα, όπως και οι άλλοι, έχει την ενδοσπερατική διαβάθμισή του. Οι σκονισμένες ή βρώμικες κίτρινες αποχρώσεις δεν θα φέρουν τίποτα εκτός από απάθεια, μελαγχολία και μελαγχολία. Στον Παλαιό Κόσμο, τα τείχη των νοσοκομείων για τους ψυχικά ασθενείς ήταν ζωγραφισμένα σε τέτοια χρώματα, που σαφώς επιδείνωσαν τις ασθένειες των επισκεπτών. Αλλά αυτή η ζοφερή παραλλαγή δεν έχει καμία σχέση με τη λαμπερή, ζουμερή κίτρινη κίτρινη κηλίδα, η οποία εφαρμόζεται στον καμβά του εσωτερικού. Μεταξύ των πιο δημοφιλών αποχρώσεων σημειώστε:

 • Χρυσός και τα κράματά του. Το ευγενές μέταλλο φέρνει μια πινελιά πολυτέλειας στο εσωτερικό.
 • Χρώμα του βουτύρου. Διαφέρει με τον έντονο κορεσμό.
 • Αυτή είναι.
 • Κίτρινο καναρίνι. Ελήφθη, προσθέτοντας ένα σταγονίδιο των ξεθωριασμένων χόρτων.
 • Κίτρινο-ελιά.
 • Σπόροι μουστάρδας.
 • Χρώμα λεμονάδας. Διαφέρει σε βάθος, που προκύπτει από την απαλότητα της απόχρωσης.
 • Πικραλίδα. Πλούσιος, ενεργός ήχος.
 • Αχλάδι.
 • Χρώμα της ραφίας. Πολύ ήρεμη, αναφέρεται σε παστέλ αποχρώσεις.
 • Λεμόνι. Κοντά στη φωτεινότητα των κεφαλών των πικραλίδων.
 • Meisovy.
 • Χρώμα φρέζια.
 • Amber.
 • Μέλι (τριαντάφυλλο, φαγόπυρο, λουλουδάτο).
 • Σαφράν.
 • Sunny tone.

Σκούρο κίτρινο εσωτερικό χρώμα της κουζίνας

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα ολόκληρης της παλέτας αποχρώσεων του κίτρινου. Λιγότερο δημοφιλείς είναι ημίφωνα με ανάμειξη πράσινου, έλους, ροδακινιάς, κόκκινου, λιλά.

Ο συνδυασμός μιας μαύρης ποδιάς και κίτρινων επίπλων Διαφανείς καρέκλες σε λευκό πίνακα Blinds στο παράθυρο Φωτιστικά στην οροφή Κεραμικά πλακίδια στο πάτωμα

Εφαρμογή χρώματος

Μέσα από μελέτες αποδείχθηκε ότι το κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο δεν κάνει τα παιδιά βρώμικα και δεν βαφούν. Οι λόγοι για αυτό το φαινόμενο δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά το γεγονός παραμένει. Οι παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου είναι διακριτικές και εύκολα αντιληπτές από ένα άτομο. Τα φωτεινά χρώματα συμβάλλουν στη δραστηριότητα, στην αυξημένη όρεξη και στη διάθεση. Το χρώμα είναι καθολικό και κατάλληλο για κάθε δωμάτιο. Η κίτρινη κουζίνα στο εσωτερικό μπορεί να είναι μια φωτεινή έμφαση σε όλο το διαμέρισμα και ένα ουδέτερο και ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε από την ατμόσφαιρα άλλων δωματίων.

Εφαρμογή κίτρινου χρώματος στο εσωτερικό της κουζίνας

Το ηλιακό χρώμα συμβαίνει πάρα πολύ. Θα πρέπει να συνδυαστεί με "γειτονικές" αποχρώσεις του θερμού φάσματος και με κρύους τόνους. Εάν κάνετε μια ζουμερή θετική στην κουζίνα, τότε θα πρέπει να παίζουν μόνο στις περιοχές με την ένταση. Αν χρησιμοποιηθούν περισσότερες αποχρώσεις, θα ανταπεξέλθουν τέλεια στο ρόλο του φόντου, το οποίο θα τονίσει τα "σημεία προσοχής".

Εικόνες στον τοίχο Έπιπλα κουζίνας με λευκές και κίτρινες προσόψεις Κίτρινο ψυγείο στην κουζίνα Wenge στο εσωτερικό της κουζίνας Ο συνδυασμός γκρι τοίχων και κίτρινων επίπλων

Ηλιακό πάτωμα

Το χρώμα της πικραλίδας στο πάτωμα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας καλοκαιρινής πύλης ακριβώς στην κουζίνα. Τα συμπαγή κεραμικά πλακίδια ταιριάζουν καλά σε αυστηρές, σύγχρονες μορφές. Το κάλυμμα δαπέδου "Spot" με ένα χαρούμενο σχέδιο ή στολίδι είναι κατάλληλο για την πρόνοια ή τον εκλεκτισμό. Διακόσμηση του δαπέδου ή της οροφής σε αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος - ο αρχικός σχεδιαστικός τρόπος για την αναζωογόνηση της κατάστασης. Και τα ακουστικά και οι τοίχοι πρέπει να είναι διαφορετικοί ήχοι. Το σεξ μπορεί μόνο να αντηχεί με στοιχεία διακόσμησης ή υφάσματα. Οι πιο ήρεμες και ουδέτερες αποχρώσεις του κίτρινου δαπέδου φαίνονται καλά με ξύλινα έπιπλα.

Κίτρινο πάτωμα στην κουζίνα Κλειδαριές στον τοίχο Σκάλα στο πάτωμα Αψίδα ανάμεσα στην κουζίνα και το καθιστικό Διακοσμητικά πιάτα στον τοίχο

Πλούσιοι τοίχοι

Κίτρινη διακόσμηση τοίχων θα παίξει σε συνδυασμό με ένα άσπρο σετ κουζίνας. Ένας νέος άνεμος θα σκάσει στο δωμάτιο, που θα δώσει τη διακόσμηση την ψευδαίσθηση της ευελιξίας. Σε ένα τέτοιο θετικό υπόβαθρο, η επίπλωση των ακόλουθων αποχρώσεων θα φανεί καλή:

 • Μαύρο;
 • Brown;
 • Μπλε ή μπλε;
 • Ελιά.

Κίτρινοι τοίχοι στην κουζίνα

Το σύνθετο στην αντίληψη θεωρείται ο συνδυασμός κίτρινου με πορφυρό και κόκκινο. Η εσωτερική σύνθεση θα αποκτήσει περιττή επιθετικότητα και θα ασκήσει οπτική πίεση στο νοικοκυριό.

Φωτιστικά με οπίσθιο φωτισμό στον τοίχοΛευκά και μπλε έπιπλα στο εσωτερικό Ράφια με φωτογραφίες στον τοίχο Χαλί στο πάτωμα της κουζίνας Φωτεινό κουρτίνες στο παράθυρο Κουζίνα με ιώδη-κίτρινα τείχη

Ποδιά και προσόψεις

Στην κλασική κουζίνα, δεν χρησιμοποιείται μονόχρωμο ζουμερό κίτρινο. Αυτή η σκιά θα πρέπει να είναι διάσπαρτα σε λουλούδια, μοτίβα και στολίδια. Μπορεί να συνοδεύει μόνο άλλα χρώματα, αλλά δεν παίζει μεμονωμένα κομμάτια. Στο σύγχρονο στυλ, η κατάσταση έχει εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά. Η κίτρινη ποδιά είναι σε αρμονία με το λευκό σετ και την επένδυση δαπέδου από ελαφρύ ξύλο. Προσθέστε φωτεινούς τόνους στο ντεκόρ: ένα λεμονιό βάζο στο τραπέζι, έναν πολυέλαιο πολυτελείας, αυθεντικά μπουκάλια για την αποθήκευση μπαχαρικών με κεχριμπάρι. Το κίτρινο δεν είναι κακό σε συνδυασμό με ένα δέντρο, αλλά ο συνδυασμός τους δεν δρα ως παράλληλα, πρέπει να είναι ένα τρίο. Τρίτον, επιλέγεται μια μέση επιλογή: όχι πολύ έντονα και όχι πολύ ήρεμα. Οι προσόψεις κουζίνας σε κίτρινο χρώμα θα εναρμονίζονται με το γκρι πάγκο και την επίστρωση "χάλυβα" του ψυγείου. Η πιο όμορφη εμφάνιση είναι το σκοτεινό γυαλί στις πόρτες και το μαύρο διακοσμητικό περίγραμμα, το οποίο αντανακλάται στην μαύρη γκρίζα επίστρωση της τραπεζαρίας.

Κίτρινη ποδιά στην κουζίνα

Μπορείτε να ενσωματώσετε στο διαμέρισμά σας πρωτότυπες τολμηρές ιδέες από τον «γκουρού» του σχεδιασμού. Μερικοί από αυτούς συμβουλεύουν να μην φοβούνται τα πειράματα και να αγοράζουν προσόψεις κουζίνας που γίνονται στην τάξη. Η κλίμακα τόνων θα είναι μια ομαλή μετάβαση από το κίτρινο στο πράσινο. Το φαινόμενο ombre, όπως αποκαλείται επίσης, δημιουργεί μερικές φορές απίστευτα πολύχρωμες και κομψές συνθέσεις.

Έπιπλα κουζίνας με κίτρινες προσόψεις Ψυγείο χάλυβα στην κουζίνα Ο συνδυασμός λευκών επίπλων και κίτρινου ποδιού Μαύρα ντουλάπια στον τοίχο Ποδιά κουζίνας με ακτινίδιο Λευκά πλακάκια στο πάτωμα

Έπιπλα, υφάσματα και διακόσμηση

Η γυαλιστερή κίτρινη επικάλυψη του σετ επίπλων δίνει έμφαση στις γραμμές και στις στροφές. Η ματ επιφάνειας μετριάζει ελαφρώς την υπερβολική δραστηριότητα χρώματος. Οι κίτρινες μονόχρωμες κουρτίνες ή ένα παιχνιδιάρικο κλουβί στο τραπεζομάντιλο θα αναζωογονήσουν την ατμόσφαιρα. Θα είναι ενδιαφέρον να συνδυάσετε μια παραλλαγή όταν τα υφάσματα και η διακόσμηση αντηχούν. Η προσοχή των επισκεπτών θα περάσει από κίτρινες κουρτίνες σε καρέκλες λεμόνι, και από αυτές σε ένα ζουμερό πάνελ στον τοίχο ή μια εικόνα με κίτρινους τόνους. Αλλά μην παρασυρθείτε χρησιμοποιώντας μια ποικιλία αποχρώσεων του ίδιου πρωτότυπου χρώματος, αν και το "πρόγραμμα καρφιών" μας και μπορεί να καυχηθεί για την ποικιλομορφία τους. Είναι δυνατόν να πειραματιστείτε μέσα σε 3-5 αποχρώσεις. Οι πιο αρμονικοί είναι οι εσωτερικοί χώροι, όπου παρατηρείται ο κανόνας των τριών χρωμάτων.

Κουζίνα με κίτρινα έπιπλαΕσωτερικό στυλ σοφίτας Λιλά τοίχους στο εσωτερικό Κουζίνα με γραμμική διάταξη Πολυέλαιος με τη μορφή μιας πικραλίδα πάνω από το τραπέζι Κίτρινη κουρτίνα στο παράθυρο

Καλύτερος συνδυασμός με κίτρινο

Τα χρώματα των συντρόφων της κίτρινης μάζας, το κυριότερο είναι να τα ισορροπήσουμε σωστά, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο δωμάτιο. Αν πρόκειται για ζουμερές, ηλιόλουστες αποχρώσεις, αξίζει να σκεφτούμε ότι "πιέζουν" τη διακόσμηση και υπερβολικά δεσπόζουν ενεργά. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ 'υπέρβαση. Τα ήρεμα χρώματα (χρυσός, κεχριμπάρι, μουστάρδα) χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να βλάπτουν την αντίληψη. Ας μιλήσουμε πιο λεπτομερώς για τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός των λευκών, γκρι και κίτρινων χρωμάτων στην κουζίνα

Συνδυασμός με λευκό

Ο ευκολότερος και διακριτικός συνδυασμός χρωμάτων. Το κύριο πράγμα σε ένα τέτοιο εσωτερικό, να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των συστατικών της σύνθεσης, έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται, και η διακόσμηση της κουζίνας δεν χωρίζει σε ξεχωριστές ζώνες. Το κίτρινο παίζεται όμορφα σε λευκό φόντο. Και ο τελευταίος θα πρέπει να είναι περισσότερο, αφού είναι λιγότερο ενεργός. Οι κίτρινες προσόψεις κουζίνας και το μπαρ στέκονται σε τόνο, σε συνδυασμό με ένα λευκό φινίρισμα και φως, απαλά μοτίβα σε δαντέλες κουρτίνες, τραπεζομάντιλα. Αυτός ο συνδυασμός χαιρετίζει σχέδια στα οποία μπορείτε να πλέξετε γκρι, μαύρο και ακόμη και λίγο κόκκινο σε ποδιά ή υφάσματα.

Κίτρινη και λευκή κουζίναΠαράλληλος σχεδιασμός στο εσωτερικό Κουζίνα με δύο παράθυρα Παράθυρο στην οροφή Πολύχρωμο παρκέ στην κουζίνα Λευκό και εσωτερικό με λαμπερό πολυέλαιο

Συνδυασμός με γκρι

Το γκρι θεωρείται ιδανικό υπόβαθρο για ένα παιχνιδιάρικο κίτρινο χρώμα οποιωνδήποτε αποχρώσεων. Αρμονικά "χαλαρώνει" την υπερβολική επιθετικότητα των λεμονιών, των πικραλίδων ή των ηλιόλουστων τόνων. Ταυτόχρονα, το γκρι έλαμψε πιο σκούρες αποχρώσεις: μουστάρδα, κρόκος, αχλάδι. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στον τρίτο συμμετέχοντα της σύνθεσης. Τα γκρι-κόκκινα διακοσμημένα στοιχεία θα γίνουν φωτεινά σημεία στην ήρεμη και γαλήνια εσωτερική εικόνα. Βάλτε στο τραπέζι ένα λαμπερό μπορντό βάζο, επιλέξτε ένα σύνολο από έπιπλα από ασφάλα με χειρολαβές κρασιού και την ίδια άκρη. Στο φόντο των τοίχων μουστάρδας, αυτή η σύνθεση θα φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά με γεύση. Ένα κομψό στοιχείο στο εσωτερικό θα είναι ένα κόκκινο ψυγείο.

Κίτρινο-γκρίζα κουζίναΜεγάλο παράθυρο στο εσωτερικό Ράφια στον τοίχο Σχήμα σε σχήμα U στην κουζίνα Εσωτερικό με κουζίνα και τραπεζαρία Αφίσα στον τοίχο

Συνδυασμός με μαύρο

Και τα δύο χρώματα σε διαδοχική εμφάνιση είναι πολύ επιθετικά. Πρέπει να συνδυαστούν με άλλες αποχρώσεις, με τις οποίες θα ηρεμήσουν λίγο: γκρι, λευκό. Οι μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες σε αυτή τη σύνθεση πρέπει να προσφέρονται με μεγάλη προσοχή. Η τελευταία απόχρωση θα πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστα. Αν και η κουζίνα με μια μαύρη-κίτρινη σουίτα και γυαλιστερή επιφάνειες φαίνεται πολύ ακριβή και κομψή. Εάν προσθέσετε περισσότερο λευκό φόντο στο τελείωμα, τότε η πλάκα της σοβαρότητας θα μειωθεί σε καμία. Σε συνδυασμό με το μαύρο, κίτρινο οποιουδήποτε σκιά χάνει την ευκολία του και γίνεται σοβαρό.

Μαύρη και κίτρινη κουζίναΠολυστρωματική οροφή στο εσωτερικό Συνδυασμένο δάπεδο στην κουζίνα Μαύροι πολυέλαιοι στο εσωτερικό Κίτρινο ντουλάπι σε συγκεκριμένο τοίχο Ο συνδυασμός των μαύρων και κίτρινων επίπλων και της λευκής ποδιάς

Συνδυασμός με μπλε και μπλε

Ο μπλε-κίτρινος συνδυασμός είναι ιδανικός για τη διακόσμηση της κουζίνας σε θαλάσσιο ύφος. Προσθέστε λίγο λευκότητα και θα υπάρξει μια αίσθηση, σαν το surf που κτυπά έξω από το παράθυρο, και οι γλάροι τυλίγουν πάνω από την αποβάθρα. Το ζουμερό κίτρινο σε έπιπλα και ντεκόρ "θερμαίνει" το κρύο μπλε φινίρισμα των τοίχων και του δαπέδου. Τα μοτίβα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να φαίνονται πολύ ενοχλητικά και αγενή, ακόμα και παρά την κομψότητα των γραμμών. Για το λόγο αυτό, με διακοσμητικά αντικείμενα αξίζει να είστε πιο προσεκτικοί ή να το αποκλείσετε εντελώς. Το μπλε στη δυναμική πηγαίνει σχεδόν στο επίπεδο με το κίτρινο, επομένως και σε ένα εσωτερικό θα πρέπει να είναι περίπου πενήντα πενήντα. Οι ζουμερές, ηλιόλουστες καρέκλες, οι ουράνιες κουρτίνες και ο πάγκος στην τραπεζαρία συνδυάζονται με το φόντο "ηγέτης" της σύνθεσης - λευκό ή γκρι.

Μπλε και κίτρινη κουζίναΡολόι με τη μορφή σωσίβιου στο εσωτερικό Έπιπλα κουζίνας με κίτρινο-μπλε πρόσοψη Τραπέζι εργασίας με μαρμάρινη επένδυση Ράφια κάτω από το παράθυρο στην κουζίνα Ποδιά μπλε πλακιδίων

Συνδυασμός με ροζ και μοβ

Στην Ευρώπη, δεν είναι συνηθισμένο να διακοσμούν τις κουζίνες σε κίτρινο-κόκκινο και μοβ. Εκεί, αυτοί οι συνδυασμοί θεωρούνται επιθετικοί, αλλά για ένα διαμέρισμα με κινεζικά ή ρωσικά κίνητρα, αυτή η επιλογή είναι αρκετά κατάλληλη. Για μεγαλύτερη ομοιότητα με την παραδοσιακή μας ζωγραφική, χρησιμοποιούνται χρυσές αποχρώσεις του κίτρινου. Το πρωτότυπο εμφανίζει ένα λεπτό πορφυρό απολίνωμα ή floral στολίδι σε φόντο σαφράν ή μουστάρδας. Η σύνθεση δεν θα πιέσει το άτομο και φαίνεται συγκλονισμένη. Σε συνδυασμό με ροζ, το κίτρινο παίζει μόνο εάν οι αποχρώσεις ταιριάζουν με την ίδια "δραστηριότητα" χρώματος. Σε έναν ζουμερό τόνο λεμονιού, το ίδιο φωτεινό χρώμα, σχεδόν φούξια, θα κάνει. Ένα απαλό ροζ συνδυάζεται με μουστάρδα, χρυσό, σαφράν. Στη διακόσμηση, και τα δύο αυτά χρώματα δεν συνιστώνται. Χρησιμοποιούνται καλύτερα στη διακόσμηση και τα έπιπλα. Το φόντο πρέπει να είναι ουδέτερο: είτε εκτυφλωτικό λευκό, είτε παστέλ αποχρώσεις με λίγο ροδάκινο, γκρι, ανοιχτό πράσινο.

Κίτρινο-βιολετί κουζίνα

Συνδυασμός με πράσινο

Η κίτρινη-πράσινη κουζίνα θεωρείται μια τολμηρή, αλλά δημοφιλής επιλογή. Και τα δύο χρώματα είναι φωτεινά και θέλουν να ξεχωρίζουν, έτσι ώστε είτε να χρησιμοποιούνται μόνο λεπτομερώς, είτε να χρησιμοποιούν πιο ξεθωριασμένες αποχρώσεις. Οι βιολογικές πράσινες εκτυπώσεις φαίνονται σε μουστάρδα ή ελιά-κίτρινο φόντο. Το δάπεδο μπορεί να αποτελείται από μια πολύπλοκη σύνθεση από δύο αποχρώσεις που θα θυμίζουν τις κηλίδες των πικραλίδων στο καταπράσινο πράσινο του γρασιδιού. Και τα δύο χρώματα πρέπει να παίζονται σε ουδέτερο φόντο. Για να μην είναι πολύ "πράσινο", επιλέξτε λευκή ή ροδακινί ταπετσαρία. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου και όχι μόνο στα παράθυρα. Κομψή στάση στη γωνία ή ξεχωριστό ανοιχτό ράφι θα είναι κατάλληλη για τοποθέτηση γλάστρες με πραγματικά χόρτα, τα οποία θα τονίζουν τη φρεσκάδα του εσωτερικού.

Κίτρινο-πράσινο κουζίνα

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι μεγάλες φυτικές εκτυπώσεις είναι ιδιαίτερα αρμονικές. Μπορεί να είναι χαμομήλι, όλα τα ίδια πικραλίδες, λευκά τριαντάφυλλα ή λωτός. Με την ευκαιρία, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι κατάλληλος όχι μόνο για την κουζίνα αλλά και για το μπάνιο.

Κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Συνδυασμός με καφέ και μπεζ

Το κίτρινο φαίνεται καλό με φόντο ήρεμους, παστέλ τόνους. Η κουζίνα, στην οποία κυριαρχεί το κίτρινο και καφέ, μπορεί να φανεί κάπως βαρετή και καταθλιπτική, να προσθέσει φρεσκάδα στην κατάσταση, να προσθέσει λευκό ή πράσινο. Δύο φωτεινά εγκεφαλικά επεισόδια είναι αρκετά: μια πράσινη ποδιά ή μια ευάερη λευκή τραπεζομάντιλο, ένα τραπεζομάντιλο με μια λεπτή κρούστα. Μπεζ διακόσμηση τοίχων θα εξισορροπηθεί με ζουμερό χρώμα λεμονιού σε λεπτομέρειες ή προσόψεις κουζίνας, ποδιά. Εναρμονίζει αυτό το φόντο με μουστάρδα, χρώμα ελιάς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε τον τρίτο συμμετέχοντα της σύνθεσης. Στο ρόλο του μπορεί να εκτελέσει μαύρο, γκρι, κόκκινο και ακόμα και μπλε. Τα μπεζ έπιπλα φαίνονται κομψά και κομψά με φόντο τους κίτρινους τοίχους. Συμπληρώστε τη σύνθεση με απαλές, μονόχρωμες κουρτίνες στο πάτωμα και ένα ζευγάρι πράσινων τόνων με τη μορφή φυτών εσωτερικού χώρου.

Ταν-καφέ κουζίνα

Χαρακτηριστικά μιας μικρής κουζίνας στο ηλιακό φως

Στις μικρές κουζίνες που είναι ακόμα στο παλιό Χρουστσιόφ, το κίτρινο χρησιμοποιείται μόνο λεπτομερώς. Λευκή ταπετσαρία στους τοίχους, η ίδια φωτεινή οροφή με κεχριμπάρι ή χρυσό πολυέλαιο και μια ζουμερή κουζίνα - αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα σύνθεσης για ένα στενό δωμάτιο. Για να τελειώσει δεν ήταν τόσο βαρετό, χρησιμοποιήστε την ανάγλυφη ταπετσαρία υφής. Το σχέδιο τους θα είναι ελάχιστα αισθητό, αλλά θα προσθέσει άνεση. Στους τοίχους υπάρχουν ανοικτά ράφια των κίτρινων λουλουδιών, τα οποία δεν φορτώνουν τόσο πολύ το χώρο, αλλά αντιμετωπίζουν το λειτουργικό καθήκον της αποθήκευσης μικροσκοπικών κουζινών. Στα παράθυρα κρέμονται ελαφρές κουρτίνες με ένα κλουβί λευκού λεμονιού ή ένα τακτοποιημένο μοτίβο κατά μήκος των άκρων στις ίδιες αποχρώσεις. Επιτρέπεται η χρήση γκρι. Οποιοσδήποτε φωτισμός που αυξάνει οπτικά ένα μικρό χώρο είναι ευπρόσδεκτος. Το κίτρινο σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται μόνο ως προφορά, με τη βοήθεια του λευκού και αποστειρωμένου περιβάλλοντος φέρνει ζωή και χρώματα.

Μικρή κουζίνα σε κίτρινο χρώμα

Συμπέρασμα

Πολλοί φοβούνται κίτρινο, πολύ ενεργό χρώμα. Στην πραγματικότητα, με τη σωστή χρήση θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ζουμερής, αισιόδοξης ατμόσφαιρας χωρίς υπερβολική φωτεινότητα. Τώρα ο καθένας προσπαθεί να σχεδιάσει το σπίτι πρωτότυπο και κομψό για να αντανακλούν το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη και έδειξε την παρουσία του καλού γούστου του. Τα θαμπό έπιπλα από τα κανονικά καφέ έπιπλα, μαζί με την τυπική διακόσμηση τοίχων, είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Στα πειράματα σχεδιασμού προτιμούν μαύρο, λιλά, κόκκινο, καφέ, μπλε. Κίτρινο, μπλε και πράσινο εξακολουθούν να φοβούνται, ίσως επειδή ποτέ δεν έχουμε γίνει τόσο ξεκάθαρα κάνουν έξω από το σπίτι. Χρώμα, χάρη στο ευρύ φάσμα των αποχρώσεων, καθολική και θα ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε στυλ: εύκολο Provence, σοβαρή πατάρι ετερόκλητο σύντηξης ογκώδη κλασικό, πολυτέλεια και ακόμη και κομψό Art Nouveau Art Deco. Μόνο σε ένα άνετο, σε καλή «ατμοσφαιρικό» οικοδέσποινα της κουζίνας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μαγειρική κατορθώματα, και το σπίτι θα συγκεντρωθούν συχνά όλη η οικογένεια στο τραπέζι. Μην φοβάστε να σας φτιάξει το κέφι και αφήστε στο σπίτι καλοκαιρινές σας χρώματα που θα ζεστάνει όλο το χρόνο.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 8 = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map